15 Temmuz'a beş gün kala CHP'den FETÖ'ye geri dönme teminatı...

'15 Temmuz' darbe girişimine 'tiyatro' diyebilen CHP, şimdi de OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamudan ihraç edilenlere teminat verdi.

10 Temmuz 2021 Cumartesi 06:21
15 Temmuz'a beş gün kala CHP'den FETÖ'ye geri dönme teminatı...

CHP 15 Temmuz sürecindeki aykırı duruşunu sürdürüyor... CHP, KHK’larla kamudan uzaklaştırılan FETÖ’cülere “dosyalarını yeniden ele alma” sözü verdi. Geçen ay KHK ile kamudan ihraç edilen FETÖ’cülerin hak ihlallerinin tespiti için hafiyeliğe soyunan CHP, bir çalışma başlatmıştı. Bu kapsamda parti yönetimi İstanbul’da KHK’lılarla bir araya geldi.

Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğindeki toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Parti Meclisi Üyesi Yüksel Taşkın katıldı.

5 GÜN KALA AÇIK ÇEK

Skandal toplantıda, 15 Temmuz’un 5’inci yıl dönümüne 5 gün kala FETÖ’ye teminat verildi. Gülizar Biçer Karaca, “CHP, KHK’lılarla ilgili ne yapacak? Bugün İstanbul programını sosyal medyada paylaştığımda bir arkadaşım altına şunu yazmıştı: ‘Evet bu toplantılar güzel, anlamlı. Ama siz ne yapacaksınız?’ İşte biz öncelikle KHK zulmüne son vereceğiz. Biz 20 Temmuz sivil darbesinin devam ettiği bu süreçte hukuksuzca, adaletsizce işinden edilen, KHK zulmüyle ölüme terk edilen bu anlayışa mutlaka son vereceğiz. Hakkında hiçbir soruşturma açılmamış olan, beraat, takipsizlik alan ve AİHM tarafından hak ihlaline uğradığına karar verilmiş tüm akademisyenlerimizi görevlerine iade edeceğiz” diye konuştu.

KESİN HÜKÜM OLSA BİLE!

Karaca ardından “Hakkında kesinleşmiş yargı hükmü dahi olsa KHK ile ihraç edilip mahkumiyet, beraat, her ne olursa olsun, tamamının dosyasını yeniden ele alacağız. Adil, eşit, bağımsız bir yargı önünde tekrar yargılanarak gerçekten suçlu olan varsa elbette hukuk nazarında gereken cezayı alacak. Ama biz biliyoruz ki ve yaptığımız toplantılarda da gördük ki, artık adil bir yargılanmadan ve anayasal güvence altındaki adil yargılanma hakkından söz edemeyeceğimiz bir süreç işledi” dedi.

Canan Kaftancıoğlu ise FETÖ ile mücadele için çıkarılan KHK’ları “dehşet, yıkım gibi bir şey” diye niteledi:

“Çoğunuzun mahkumiyeti soyut düşüncelere dayanıyor. Büyük haksızlıklara uğradınız. Partimizle birlikte tüm vatandaşlarımızın eşit, adil yargılanacağı aydınlık Türkiye’yi inşa edeceğiz.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63