7 yıl sonra umut ışığı! Yürekleri dağlayan çağrı...

Denizde hipotermi geçirdikten sonra felç olan 22 yaşındaki Uğur Özbek, kök hücre tedavisiyle yeniden sağlığına kavuşabilir. Uğur'un tedaviye olumlu tepki vermesi sevindirdi. Artık bu tedavi için Sağlık Bakanlığı raporunun pozitif olması gerekiyor. Uğur'un doktoruna göre gidişat son derece olumlu...

16 Mayıs 2019 Perşembe 12:00
7 yıl sonra umut ışığı! Yürekleri dağlayan çağrı...

Arkadaşlarıyla girdiği iddia sonucu atladığı denizde hipotermi geçirmesinin ardından felç olan 22 yaşındaki Uğur Özbek, hastalığından kök hücre tedavisiyle kurtulup, eski günlerine dönmek istiyor. 

Özbek, 20 Ocak 2013'te arkadaşlarıyla gittiği Beykoz'da, iddia üzerine denize girmesinden kısa bir süre sonra hipotermiye girdi. Uğur Özbek, dakikalarca suyun altında kalmasının ardından, bir polis tarafından denizden çıkarıldı.

Hayata tutunmayı başaran Özbek için, o günden sonra zorlu bir tedavi süreci de başlamış oldu. Annesi Aynur Pamuk'un desteğiyle iyileşmek için büyük çabalar sarf eden Özbek, uzun tedavinin ardından komadan çıktı.  Özbek şimdi, hastalığına çare olabileceğini düşündükleri kök hücre tedavisinin kendisine uygulanabilmesi için ilgililerden yardım eli bekliyor. 

 

"Çocuğumun tedavisinin yapılması için yardım istiyorum"

 

Anne Aynur Pamuk, oğlunun 7 sene önce arkadaşlarıyla 50 TL için iddiaya girdiğini belirterek 'Dubalara kadar yüzme konusunda 50 TL karşılığında iddialaşmışlar. Uğur dönüşte kasılmış ve hipotermi olmuş. Polisler oğlunu kurtarmış hastaneye götürmüşler. Soğuk su ile sıcak su birleşince beyin kendini kilitlemiş. Bana söyledikleri bu. Uzun süre komada kaldı. Hiçbir tepki vermiyordu. Hiçbir şey yapmıyordu.Şu 1-1,5 seneye yakındır Uğur'da düzelme var. Biz onunla baya konuşuyoruz. Her şeye tepki veriyor. Ağlıyor, beni anlıyor. Müzik dinletiyoruz, resimler gösteriyoruz. O artık her şeyi anlıyor.

DOKTOR 'UMUT VAR' DEDİ

22 yaşında bir çocuk. Doktor umut var dedi. Kimsenin eline muhtaç olmadan yaşamasını istiyorum. Beşiktaş'ı da çok seviyor. Burak Yılmaz ve Quaresma hayranı. Onların adını duyunca gözlerinin içi parlıyor. 

3 KÜRLÜK ZORLU TEDAVİ GEREKİYOR

Haber7.com'un ulaştığı Uğur'un annesi Aynur Pamuk Uğur'un kök hücre tedavisi için Sağlık Bakanlığı'nın pozitif raporunun olması gerektiğini açıkladı. İstanbul Fatih'te eşinden boşanmış kendi ailesiyle beraber yaşayan Anne Özbek' Geçen sene gelen Sağlık Bakanlığı belgesinde yeni bir vaka olmaması gerekçe gösterildi. Uğur artık tepkiye cevap verdi. Kök hücre için uygunluk kan değeri de olumlu çıktı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA ÇAĞRIDA BULUNDU

Doktor olumlu konuştu. Sağlık Bakanlığı ise daha yeni olayları sıralamaya sokuyormuş. Lütfen bana yardım edin Uğur kök hücre tedavisi olursa ayağa kalkacak. Ben demiyorum doktoru diyor. Çünkü bu tedavi sürecinden sonra iyileşmesi oranı da çok yüksekmiş. Yetkililer lütfen harekete geçin ve Uğur'umu kurtaralım...    

AA

HABER 7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63