AB karıştı! Almanya'da şoke eden karar!

Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren ve dağılma tartışmalarının yaşandığı AB'yi şoka sokacak bir karar Almanya'dan geldi. Alman yargıçlar, Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alımına ilişkin attığı bazı adımların anayasaya aykırı olduğunu belirtti.

05 Mayıs 2020 Salı 14:14
AB karıştı! Almanya'da şoke eden karar!

Almanya'da mahkeme Bundesbank'ın Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 2.7 trilyon euroluk (2.95 trilyon dolar) varlık alım programa katılım için attığı bazı adımların anayasaya aykırı olduğuna hükmetti.

Kısacası  artık Alman parasıyla ne pahasına olursa olsun batık AB ülkesi kurtarmak anayasaya aykırı sayılacak.

 

 

Yargıçlar AMB'nin adımlarının Avrupa Birliği (AB) antlaşmalarıyla desteklenmediğine karar verdi. Söz konusu karar, parasal genişlemeyi kapsamakla birlikte, yeni Pandemi Acil Durum Alım Programı'nı kapsamıyor.

Alman yargıçlar ECB'ye varlık alım programını düzeltmesi için üç ay süre tanıdı. AMB'nin tartışmalı varlık alım programı, Alman mahkemesi için en azından davanın açıldığı 2015 yılından bu yana bir endişe kaynağı oldu.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63