AB karıştı! Almanya'da şoke eden karar! Olağanüstü toplanıyorlar

Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren ve dağılma tartışmalarının yaşandığı AB'yi şoka sokacak bir karar Almanya'dan geldi. Alman yargıçlar, Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alımına ilişkin attığı bazı adımların anayasaya aykırı olduğunu belirtti. Gelen son dakika haberine göre ise ECB Yönetim Konseyi, Almanya Anayasa Mahkemesi'nin kararı için olağanüstü toplanıyor

05 Mayıs 2020 Salı 14:18
AB karıştı! Almanya'da şoke eden karar! Olağanüstü toplanıyorlar

Almanya'da mahkeme Bundesbank'ın Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 2.7 trilyon euroluk (2.95 trilyon dolar) varlık alım programa katılım için attığı bazı adımların anayasaya aykırı olduğuna hükmetti.

Kısacası  artık Alman parasıyla ne pahasına olursa olsun batık AB ülkesi kurtarmak anayasaya aykırı sayılacak.

 

 

Yargıçlar AMB'nin adımlarının Avrupa Birliği (AB) antlaşmalarıyla desteklenmediğine karar verdi. Söz konusu karar, parasal genişlemeyi kapsamakla birlikte, yeni Pandemi Acil Durum Alım Programı'nı kapsamıyor.

ECB'ye söz konusu programın gerekçelerini açıklamak için 3 ay süre tanıyan mahkeme, aksi halde Alman Merkez Bankası'nın programa katılamayacağına hükmetti.

Kararda, söz konusu ECB programının hiçbir zaman kapsamlı bir biçimde incelenmediği belirtildi.

ECB, 2015 yılında başlayan program kapsamında Avro Bölgesi ülkelerinden 2 trilyon avrodan fazla tahvil alımı gerçekleştirmişti.

Söz konusu program, Almanya'da yoğun biçimde tartışılmış ve bir grup siyasetçi ve akademisyen program hakkında hukuki süreç başlatmıştı. 

 

ECB OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Almanya Anayasa Mahkemesi'nin ECB'nin kamu varlıkları alım programının anayasayı kısmen ihlal ettiği yönünde verdiği karar sonrası Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi olağanüstü toplanma kararı aldı.

ECB Sözcüsü'nün yaptığı açıklamaya göre Yönetim Konseyi toplantısı Türkiye saati ile 19.00'da başlayacak.

Almanya Anayasa Mankemesi, Bundesbank'tan ECB 3 ay içinde varlık alımlarının gerekliliğini kanıtlamaması halinde artık ECB'nin PSPP programında yer almamasını istemişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63