ABD, 40 DAEŞ militanını gözetimine aldı!

ABD, Suriye'de YPG/PKK kontrolündeki El-Hol Kampı'nda tutulan İngiliz vatandaşı 2 DEAŞ militanını kamptaki hapishaneden çıkarıp gözetimine aldı. Washington Post gazetesi ise YPG kontrolündeki cezaevlerinde tutuklu bulunan yaklaşık 40 üst düzey DAEŞ militanının, harekat öncesi bölgeden çıkarılarak ABD gözetimine alındığını duyurdu.

10 Ekim 2019 Perşembe 10:04
ABD, 40 DAEŞ militanını gözetimine aldı!

Washington Post gazetesi Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsmında kalan bölgede, YPG kontrolündeki cezaevlerinde tutuklu bulunan yaklaşık 40 üst düzey DAEŞ militanının, harekat öncesi bölgeden çıkarılarak ABD gözetimine alındığını duyurdu.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre; ABD'li yetkililer, bu adımın DAEŞ militanlarının YPG gözetimindeki cezaevlerinden kaçmalarını engellemek için yapıldığını ifade etti.

IRAK'A SEVK EDİLDİLER

Bu teröristler arasında ABD'li ve Batılı rehinelerin infazından sorumlu tutulan ve Beatles adı verilen hücreden iki militanın da bulunduğu belirtildi. Alexanda Kotey ve El Shafee Elsheikh adlı militanların Irak'a sevk edildiği öğrenildi.

TÜRKİYE’NİN SORUMLU OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde YPG’ye yönelik harekatının gündeme gelmesiyle Suriye bölgede bulunan kamp ve cezaevlerinde tutulan DAEŞ üyelerinin akıbeti tartışma konusu olmuştu. ABD Başkanı Trump DAEŞ mahkumlarından artık Suriye’ye harekat başlatan Türkiye’nin sorumlu olacağını söylemişti.



TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Trump: Türkiye'nin ya da Kürtlerin kontrolu kaybetmesi olasılığına karşın ABD, Beetles olarak bilinen ve Suriye'de baş keserek infaz gerçekleştiren 2 DEAŞ militanını gözetimine aldı ve Suriye'den çıkartarak ABD tarafından kontrol edilen güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63