ABD Büyükelçisi'ni terleten S-400 sorusu! Sadece iki kelime kullandı

Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemleri Türkiye'ye inmeye başladı. ABD makamlarından şu ana kadar bu konu hakkında çok fazla açıklama yapılmadı. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, katıldığı bir davette karşılaştığı ABD ve Rus büyükleçilerine S-400 ile alakalı sorular sordu. ABD Büyükelçisi'nin soruya verdiği cevap dikkat çekti.

14 Temmuz 2019 Pazar 13:03
ABD Büyükelçisi'ni terleten S-400 sorusu! Sadece iki kelime kullandı

Habertürk yazarı Muharrem SarıkayaFransa Büyükelçiliği'nde Fransa Milli Günü dolayısıyla verilen davette yaşananları köşesine taşıdı.

 

 

ABD'nin Büyükelçi David Satterfield ve Rusya Büyükelçi Aleksey Yerhov ile de konuşma fırsatı bulan Sarıkaya, iki büyükelçiye de S-400 ile alakalı sorular sordu.

ABD'Lİ ELÇİ: "YORUM YOK" DEYİP GİTTİ

 

 

Habertürk yazarı ABD Büyükelçisi ile yaşadıklarını söyle anlattı: "S-400" kelimesini duyunca soru sormama dahi müsaade etmedi, iki elini havada çırparak konuşmayacağını belirtti ve "Yorum yok" deyip yönünü döndü...

RUS ELÇİ: ŞİMDİ DAHA GÜVENDE HİSSEDİYORUM

Muharrem Sarıkaya Rus Büyükelçi ile arasında geçen konuşmayı köşesine şu cümlelerle taşıdı: Hal hatır konuşmasının ardından Yerhov'a, "S-400 sisteminin Ankara'ya geliyor olması sizde nasıl bir duygu yarattı?" diye sordum. Yanıtı eşini de gülümsetti: "Şimdi çok daha güvenli bir kentte olduğumu hissediyorum..." Fazla konuşmaktan kaçındı, fotoğraf çekiminin ardından gülerek ayrıldı; mutluydu...

KAYNAK: HABERTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63