ABD ile yaşanan S-400 krizinde Türkiye'nin elindeki kilit koz

Amerikan dergisi Foreign Policy, Rusya-Türkiye-ABD üçgenindeki S-400 krizinde, ABD Başkanı Donald Trump'ın nasıl bir tavır sergileyeceğinin hâlâ net olmadığını yazdı. Dergiye konuşan bir ABD'li yetkili ise Türkiye'nin İncirlik'i Amerikan kullanımına kapatma tehdidini öne sürmesi halinde, yaptırım tehdidinin hafifletilmek durumunda kalacağını öne sürdü.

12 Temmuz 2019 Cuma 16:21
ABD ile yaşanan S-400 krizinde Türkiye'nin elindeki kilit koz

Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye teslimatının başlamasının ardından Washington'ın atacağı olası adımlar merak edilirken, Amerikalı bir yetkili İncirlik konusunda Ankara'dan gelebilecek bir tehdidin denklemi değiştireceğini söyledi. Yetkili, İncirlik'in ABD için kilit bir rol oynadığına dikkat çekti.

 

 

Amerikan dış politika dergisi Foreign Policy dergisi, S-400 krizinde ABD Başkanı Donald Trump'ın tavrının hâlâ net olarak öngörülemediğine ilişkin bir haber yayımladı.

Haberde bir dizi yetkilinin görüşlerine yer verilirken, ismi açıklanmayan bir Amerikan Dışişleri sözcüsü dergiye, Washington'ın pozisyonunun net olduğunu, Türkiye'nin S-400 alması halinde F-35 programı ile ilişkisinin askıya alınıp yaptırımlara tabi tutulacağını söyledi. Ancak yine ismi verilmeyen bir diğer yetkili, Türkiye'nin İncirlik tehdidini masaya sürmesi halinde bu durumun değişebileceği yorumu yaptı.

 

 

Foreign Policy'nin haberinde, "Amerikan yönetiminden bir yetkili, Türkiye'nin Ortadoğu’da savaşan ABD güçleri için kilit bir hava üssü olan ve aynı zamanda onlarca Amerikan nükleer silahına ev sahipliği yapan İncirlik'e erişimi engelleme tehdidini öne sürmesi halinde, bu durumun değişebileceğini söyledi" ifadeleri yer aldı.

Aynı yetkilinin, "Erdoğan, Trump'ı her şeye ikna edebileceğini sanıyor. Ulusal güvenlik yapısının geriye kalanı ise topyekûn yaptırımlar için bastıracaktır" sözleri dikkat çekti.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63