ABD, Suudi Arabistan için özel üretti! Savaş uçakları teker koydu

Boeing tarafından imal edilen 6 yeni F-15SA tipi savaş uçağı, Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi.

30 Temmuz 2019 Salı 16:45
ABD, Suudi Arabistan için özel üretti! Savaş uçakları teker koydu

F-15SA tipi 6 savaş uçağı, Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne teslim edildi. ABD'den havalanan uçaklar, İngiltere'de Lakenheath Kraliyet Hava Kuvvetleri Üssü'ne indi. Burada bir gece kalan uçuş ekibi, Suudi Arabistan'a gitmek üzere bugün yola çıktı. Uçakların iniş fotoğrafı, Dave Allen tarafından çekildi.

SUUDİ ARABİSTAN’A ÖZEL

 

 

F-15SA uçakları, Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri için özel geliştirildi. F-15 ailesinin en ileri modeli olarak adlandırılan uçaktan Suudi Arabistan toplam 84 adet sipariş vermişti. Bir pilot ve bir silah sistem subayı ile göreve çıkan uçak, APG-63V3 EASA radar, kablolu uçuş (fly by wire) kumanda sistemi, gelişmiş elektronik karşı tedbir sistemlerine ve özel ekranlara sahip.

F-15SA'da General Electric imalatı iki adet F-110- GE-129 motoru bulunuyor. Silahları arasında 2x AIM-120AMRAAM, 2x AIM-9X Sidewinder, 2x AGM-84 SLAM-ER, 2x AGM-88 HARM, 6x GBU-54/B Lazer JDAM ve 8 x GBU-39/B yer alıyor.

KAYNAK: KOKPİT AERO

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63