AB'den Avrupa tipi İslam projesinde yeni hamle: Avrupa İmamları

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'İslâmiyetin yeniden dizayn edilmesi' ve 'Kur’an-ı kerimin bir kısım âyetlerinin çıkarılarak yeniden yazılması' çıkışının ardından Avrupa Birliği'nden (AB) Avrupa'da imamların yetiştirilmesi için yeni bir enstitünün kurulması önerisi geldi.

09 Kasım 2020 Pazartesi 22:55
AB'den Avrupa tipi İslam projesinde yeni hamle: Avrupa İmamları

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, başkent Viyana'da AB Konseyi Başkanı Michel'le bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kurz, Avrupa'nın terörle mücadelede ortak hareket etmesi gerektiğini savunarak, özellikle Yabancı Terörist Savaşçı konusunun daha kapsamlı bir şekilde ele alınmasının önemli olacağını, çünkü bu kişilerin Avrupa için büyük tehlike arz ettiğini söyledi.

Başbakan Kurz, "siyasal İslamla" mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini ileri sürerek, güvenlik açısından AB dış sınırlarının korunmasının önemini yineledi.

- MICHEL'DEN AVRUPA İMAMLARI ÖNERİSİ

AB Konseyi Başkanı Michel ise terörle mücadelede güvenlik önlemlerinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, özellikle istihbarat akışının hızlı ve sürekli olmasının önemine vurgu yaptı.

Michel, dijital platformlarda etkili olan terör yanlısı içeriklere dikkati çekerek, terörist içeriklerin internet ortamından kaldırılması için yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu, Avrupa Parlamentosunun bu doğrultuda çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Aşırılıkçı ideolojiler, şiddet ve nefret söyleminin terörün zemin bulmasında belirleyici bir rol oynadığını kaydeden Charles Michel, "Benim düşünceme göre, imamların yetiştirilmesi için Avrupa'da bir enstitünün kurulması görüşünün tartışılması büyük önem arz ediyor. Böylelikle topluma verilecek açık görüşlülük ve hoşgörü mesajları bu imamlar yoluyla aktarılabilir." dedi.

Seyran Ateş

ALMANYA'DA LİBERAL CAMİ AÇMIŞLARDI

Almanya'da İslam dininin esaslarını hiçe sayan FETÖ ve benzeri menhus yapıların öncülüğünde yürütülen bir din mühendisliği projesi ürünü "Liberal Camin'de sapık kadın imam Seyran Ateş görevlendirilmişti.

Sözde camiyi açanlardan yeni karar!

İngiliz BBC'ye konuşan Ateş Türkiye'yi hedef alarak yurt dışından gelen fonların Avrupa'daki camilerde "radikal İslam'ı beslediği" iddiasında bulunmuş, "Bu şartlar altında nasıl Avrupa ile uyumlu bir İslam anlayışı oluşturabiliriz?" sözleriyle İslam'ı dönüştürme itirafını yapmıştı.

KAYNAK: AA, HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63