ABD'li sözcünün küstah çıkışına cevap!

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un Metin Topuz'la ilgili paylaşımına tepki gösterdi.

18 Mayıs 2019 Cumartesi 01:52
ABD'li sözcünün küstah çıkışına cevap!

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yapılan  açıklamayla, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün son açıklamasına yanıt verildi.

'SÜRECE YARDIMCI OLMAMAKTADIR'

Büyükelçilik açıklamasında, "Türkiye, hukukun üstünlüğü ile yönetilen  demokratik bir ülkedir. Herkes bağımsız yargının kararlarına saygı göstermelidir.  Yargı süreçlerini etkilemeye yönelik girişimler sürece yardımcı olmamaktadır."  denildi.

ORTAGUS NE DEMİŞTİ?

Bakanlık Sözcüsü Ortagus, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada,  "Türkiye'de dün yapılan duruşmanın sonucu hayal kırıklığı oldu. Biz yanlış hiçbir  eyleme ilişkin muteber delil görmedik, fakat ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu  çalışanı Metin Topuz hapiste kalmaya devam edecek. Bir kez daha Türk yetkilileri  bu meseleyi hızlı, şeffaf ve adil bir şekilde çözüme kavuşturmaları konusunda  teşvik ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63