ABD'nin İncirlik Üssü'ndeki nükleer bomba sayısını açıkladı

Almanya'daki Hamburg Üniversitesi, yayımladığı raporda, ABD'nin Avrupa ve Türkiye'deki üslerinde toplam 100 nükleer uçak bombası barındırdığını öne sürdü.

03 Haziran 2021 Perşembe 13:30
ABD'nin İncirlik Üssü'ndeki nükleer bomba sayısını açıkladı

Hamburg Üniversitesi Barış Araştırmaları ve Güvenlik Politikası Enstitüsü (ISFH) sitesinde yayınlanan yazıda, ABD'nin Avrupa'daki nükleer bomba sayısını paylaştı.

5 FARKLI ÜLKEDE TOPLAM 100 BOMBA

Rapora göre; Almanya'daki Büchel, Belçika'daki Kleine Brogel, Hollanda'daki Volkel, İtalya'daki Aviano ve Ghedi ile Türkiye'deki İncirlik hava üslerinde 20'şer adet olmak üzere toplamda 100 nükleer hava bombasının bulunduğu ifade edildi.

FAS'tan İncirlik Üssü'ndeki nükleer bombalar ile ilgili kritik açıklamaFAS'tan İncirlik Üssü'ndeki nükleer bombalar ile ilgili kritik açıklama

ALMANLAR BU BOMBALARI İSTEMİYOR

Almanya yönetiminin ülkede nükleer silah bulunduğuna dair bilgi ile ilgili yorum yapmayı reddettiği vurgulanırken, uzmanların Almanya topraklarında bulunan nükleer bomba sayısının 20 olarak değerlendirdiği belirtildi.

Almanya'daki muhalif partiler yıllardır ABD'ye ait nükleer silahın ülkeden çıkarılmasını talep ediyor.

Ayrıca yapılan anket çalışmaları da Almanların büyük kısmının Amerikan nükleer silahının ülkeden çıkarılmasına destek verdiğini gösteriyor.

KAYNAK: SPUTNİK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63