Al-Monitor: Türkiye, TCG Anadolu ile askeri alana yeni bir kavram kazandırdı

TCG Anadolu'nun bir SİHA gemisine dönüştürülecek olması üzerinde duran Al-Monitor, "Türkiye askeri alana yeni bir kavram kazandırıyor" ifadeleri kullanıldı.

28 Nisan 2021 Çarşamba 09:46
Al-Monitor: Türkiye, TCG Anadolu ile askeri alana yeni bir kavram kazandırdı

ABD'nin, Rusya'dan S-400 alımı sebebiyle Türkiye'yi F-35 programından çıkarması, sadece hava kuvvetleri için değil, F-35 jetlere özel üretilen TCG Anadolu amfibik gemisini de etkiledi.

Ancak bu sorunu kısa sürede çözmek için kolları sıvayan Türkiye, bu gemiye SİHA'ların konuşlandırılacağını açıkladı.

SSB Başkanı Demir duyurdu: Türkiye'nin yeni vurucu gücü olacak

Yunan basını: Türkiye TCG Anadolu'yu SİHA'larla donatacak

Bir geminin tamamen SİHA'larla donatılacak olması, dünya üzerinde ilk kez gerçekleşiyor.

Bu konuya değinen ve bir analiz yayımlayan Al-Monitor, "Türkiye askeri alana yeni bir kavram kazandırıyor" ifadelerini kullandı.

2023'TE FAALİYETE GEÇMESİ PLANLANIYOR

"Bölgede büyük bir deniz gücü haline gelmek isteyen Türkiye, amfibi bir saldırı gemisini, Türk donanması için operasyonel bir İHA gemisine dönüştürüyor. 2023 yılında tam anlamıyla faaliyete geçmesi beklenen geminin, Türkiye’nin sınır komşusu olan Akdeniz, Ege ve Karadeniz’de artan iddiasını yansıtan bir amfibi hücum gemisi projesi olarak başlatıldı."

Haberde, Türkiye'nin TCG Anadolu'ya, asimetrik savaş için, yüz tanıma ve sürü kabiliyeti bulunan kamikaze KARGU drone'larını ve ANKA İHA'larını da konuşlandırmayı planladığına vurgu yapıldı.

Türkiye Harrier savaş uçaklarını almayacağını duyurdu! 'TCG Anadolu SİHA'larla donatılacak'

ABD siyasetine yön veren meşhur Fukuyama'dan ses getiren Türk SİHA'ları yazısı

"TÜRKİYE, ABD, RUSYA VEYA ÇİN'E GÖRE SONUÇLARI DAHA FAZLA ŞEKİLLENDİRDİ"

Geçtiğimiz günlerde ABD siyaset kuramcısı Francis Fukuyama tarafından yayımlanan ve Türkiye'nin bu İHA'larla "ana aktör" olduğuna değinilen analizi de referans alan haberde, "Fukuyama Türkiye'nin, özellikle Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ çatışması sonrası 'Süreç içinde, Rusya, Çin veya ABD'den daha fazla sonuçları şekillendirme becerisine sahip önemli bir bölgesel güç konumuna yükseldiğini' yazdı" denildi.

Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün özelliklerini ilk kez açıkladı

Türkiye'nin "Mavi Vatan" doktirini içinde donanmaya verdiği önemi anlatan yazıda, ULAQ SİDA'lardan da bahsedildi. Saatte ortalama 65 kilometre hıza ve 400 kilometre operasyonel menzile sahip Türkiye'nin ilk silahlı insansız gemisi ULAQ'ın, TCG Anadolu ile birlikte hareket edeceği belirtildi.

Katar Emiri, Türkiye'nin ürettiği yerli silah ULAQ SİDA'yı inceledi

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63