Almanlar Türk İHA'sına hayran kaldı: Sınıfının en iyilerinden! TCG Anadolu'ya özel ilgi

Türkiye'nin milli imkanlarla ürettiği silah sistemlerine yurt dışında olan merak her geçen gün artıyor. Alman gazetesi Der Tagesspiegel, Bayraktar TB2'nin sınıfının en iyilerinden olduğunu kaydederken, terör örgütü PKK mensuplarının İHA'lar sebebiyle saklandığı yerlerden çıkamadığını belirtti. Gazete ayrıca, TCG Anadolu'nun da Akdeniz'de caydırıcı bir güç olacağını vurguladı.

06 Mayıs 2020 Çarşamba 15:25
Almanlar Türk İHA'sına hayran kaldı: Sınıfının en iyilerinden! TCG Anadolu'ya özel ilgi

Almanya'da yayın yapan Der Tagesspiegel gazetesi, Türkiye'nin son zamanlarda ürettiği silah sistemlerini inceledi.

 

Gazetenin Türkiye muhabiri Thomas Seibert tarafından kaleme alınan ve "Türkiye kendi silahlarını neden geliştiriyor" başlıklığıyla sunulan haber şu cümlelerle başlıyor: "Orta Doğu'da yeni bir dönem, Türkiye sınırındaki Suriye'nin İdlib kentinde başladı. Türkiye ilk kez başka bir ülkenin ordusuna karşı modern savaş silahlarını kullandı. İnsansız hava araçları, Suriye hükümet birliklerine karşı yapılan operasyonlarda, birçok tank ve topçu bataryasını yok etti."

"KENDİ SINIFININ EN İYİLERİNDEN"

 

Türkiye'nin ürettiği Bayraktar TB2 İHA'sının kendi sınıfının en iyilerinden olduğu vurgulanan haberde, Ankara'nın bu İHA'ları Libya'da da kullandığı belirtildi.

"BATI'DAN SİLAHLAR GELMEYİNCE TÜRKİYE KENDİSİ ÜRETTİ"

Haberde, Türkiye'nin uzun zamandır batıda büyük bir ordusu olan fakat silahlarını dışarıdan alan ülke konumunda olduğu kaydedildi. Ancak, Batı'dan önemli silahların temin edilmesinin zorlaşmasının Türkiye'yi yerli üretime ittiği ve ülkenin son dönemde bu alanda sistematik olarak büyüdüğü aktarıldı. Alman gazetesi, Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'nün (SIPRI) verilerini paylaştığı haberinde; Türkiye'nin dünyada silah ihraç eden 14. büyük ülke olduğunu belirtti.

"TERÖR ÖRGÜTÜ ARTIK RAHATÇA HAREKET EDEMİYOR"

Makalede terör örgütü PKK'ya bu silah sistemleriyle büyük darbe vurulduğu aktarılırken, "İnsansız hava araçlarının geliştirilmesi, orduya PKK ile çatışmada belirleyici bir avantaj sağladı. Geçmişte, Güneydoğu Anadolu'nun geçilmez dağlarında neredeyse rahatsız edilmeden hareket edebiliyorlardı. Ancak İHA'lar PKK'yı savunma pozisyonuna soktu" denildi.

TCG Anadolu

"AKDENİZ'DE CAYDIRICI GÜÇ OLACAK"

Der Tagesspiegel gazetesinin haberinde, Kava Kuvvetlerince kullanılan Alman G3 tüfeğinin yerini, yerli üretim MPT-76 piyade tüfeğinin aldığını belirtti.

Haberde, Türkiye'nin ilk yerli amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'ya da değinildi. Geminin çok çeşitli silah sistemlerini taşıma kapasitesine sahip olduğu kaydedilirken, Akdeniz'de caydırıcı bir güç olacağı vurgulandı.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63