Almanya satmayınca İHA parçasının yerlisi üretildi! Tutuştular: Bizden alın indirim yapalım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bayraktar TB2’lerin pervanelerinin Almanya'dan alındığını ancak son dönemde ülkenin bu ürünleri vermemeye başladığını söyleyerek, pervanenin yerli olarak üretilerek kullanılmaya başlandığını açıkladı.

14 Şubat 2021 Pazar 13:30
Almanya satmayınca İHA parçasının yerlisi üretildi! Tutuştular: Bizden alın indirim yapalım

Türkiye'nin savunma sanayii alanında attığı adımlar birçok ülkeyi rahatsız ediyor. Yerli üretim SİHA ve İHA'ları tüm dünyada büyük ses getirirken, bununla beraber ülkelerin uyguladığı ambargolarda hız kazandı.

ALMANYA VERMEYİNCE YERLİSİ ÜRETİLDİ

SİHA ve İHA'lara karşı son örtülü ambargo ise Almanya'dan geldi. Bakan Varank, TB2'ler için Almanya'dan alınan pervanelerin verilmediğini sonrasında ise yerlisinin üretildiğini açıkladı.

ALMANYA TUTUŞTU İNDİRİM TEKLİF ETTİ

Konu ile ilgili Varank "Bayraktar İHA'ların pervanesi Almanya'dan geliyordu. Bir süre sonra Almanya bunları vermemeye başladı. Baykar da, kendi pervanesini geliştirdi. Bunun üzerine Almanya "biz size bunları satabiliriz, hatta indirim bile yaparız" teklifinde bulundu" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63