Almanya'da katliam! Ölen Türklerin sayısı belli oldu! Merkel'den çarpıcı tavır ve açıklama

Almanya'da gece geç saatlerde düzenlenen saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin aşırı sağcı Tobias Rathjen olduğu belirlendi. Rathjen evinde ölü olarak bulunurken, saldırı ile ilgili yeni detaylar da ortaya çıkıyor. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, saldırıda 5 Türk vatandaşının öldüğünü resmen duyurdu. Türkiye ve Berlin'den peş peşe açıklamalar geldi.

20 Şubat 2020 Perşembe 15:05
Almanya'da katliam! Ölen Türklerin sayısı belli oldu! Merkel'den çarpıcı tavır ve açıklama

Almanya'nın Hanau kentinde gece bir nargile kafeye korkunç bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Ölenlerden birinin saldırganın annesi olduğu belirtildi.

 

ARKASINDA İTİRAF MEKTUBU VE VİDEO BIRAKTI

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin aşırı sağcı Tobias Rathjen isimli Alman olduğu belirlendi. Saldırgan evinde ölü bulurken, arkasında itiraf mektubu ve bir video bıraktı. 

 

BERLİN BÜYÜKELÇİSİ KEMAL AYDIN, 5 TÜRK'ÜN HAYATINI KAYBETTİĞİNİ RESMEN AÇIKLADI

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya'daki aşırı sağcı terör saldırısında 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

EVİNDE BİR CESET DAHA BULUNDU

Polis ayrıca saldırganın yanında bir cesetle daha karşılaştı. Yetkililer o kişinin saldırganın annesi olduğunu belirtti.

KAN DONDURAN SÖZLER

Irkçı ismin mektubuna "Bazı milletler yok edilmeli ve bunlara Alman pasaportu verilmemeli" yazdığı belirlendi.

Ancak polis, saldırganın Neonazi olup olmadığı ve saldırının motifi hakkında soruşturma sürdüğü için bir bilgi vermedi. Polis, olayın çok yönlü araştırıldığını belirtti. Saldırıya başka kişilerin katılıp katılmadığı da açıklık kazanmadı.

ÖLENLER ARASINDA TÜRKLER DE VAR

Hayatını kaybedenler arasında resmi olarak açıklanmasa da çok sayıda Türkün de olduğu kaydedildi.

SALDIRGANIN BİR DUVARA WEB SİTESİNİN ADINI YAZDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Polisler, Kurt Schumacher caddesi üzerinde bir binanın duvarında "tobias-rathjen.de" isimli web sitesinin adının yazılı olduğunu tespit etti. Yazının saldırıdan önce yazılmış olduğu belirtiliyor.

BERLİN HÜKÜMETİNDEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hanau kentindeki saldırı nedeniyle bugünkü programını iptal etti. Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in Hanau'daki gelişmeler hakkında sürekli bilgi aldığını da kaydetti.

Merkel ırkçı saldırı ile ilgili "Bu korkunç cinayetlerin tüm arka planlarının aydınlatılması için her türlü çaba sarf edilecek. Irkçılık bir zehirdir, nefret de zehirdir. Bu zehir toplumumuzda vardır. Vatandaşlarımız arasında ırk ve din ayrımı yapmıyoruz" dedi.

Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko MaasTwitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hanau'daki korkunç olay hepimizi acı içinde bıraktı. Düşüncelerimiz, hayatını kaybedenler, onların aileleri ve akrabalarıyla. Yaralıların kısa zamanda iyileşeceğini ümit ediyorum" ifadesini kullandı.

Alman Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ise, "Aşırı sağ toplumuzu gitgide zehirliyor" dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, "Irkçı nefret tehdidi altındaki tüm insanların yanındayım. Onlar yalnız değiller. Almanya'daki insanların büyük çoğunluğu bu eylemi ve her türlü ırkçılığı, nefret ve şiddeti kınadığından eminim" ifadelerini kullandı.

ANKARA'DAN AÇIKLAMALAR

Korkunç saldırı sonrası Türkiye'den arka arkaya açıklamalar geldi.

Hanau'daki aşırı sağcı terör saldırısı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Alman makamlarının tüm boyutlarıyla aydınlatmak için her türlü çabayı göstereceğine inanıyorum. Başta Büyükelçiliğimiz olmak üzere ilgili tüm birimlerimiz süreci hassasiyetle takip ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Dün gece Almanya'da gerçekleşen ve yabancı düşmanı olduğu anlaşılan ırkçı saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olayı aydınlatmak için Alman makamlarının azami çaba göstermesini bekliyoruz. Irkçılık kollektif bir kanserdir" ifadelerini kullanırken, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Hanau'da gerçekleştirilen saldırılar, Avrupa’da yükselen ırkçılığın, İslam karşıtlığının ve aşırı sağ eğilimlerinin hangi boyutlara geldiğini tekrar gözler önüne sermiştir. Saldırıyı lanetliyor; hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Avrupa’da maalesef sıklıkla karşılaştığımız ırkçılık temelli bu şiddet sarmalının son bulmasını temenni ediyor, Hanau saldırısına dair soruşturmanın titizlikle gerçekleştirilmesini ve saldırının tüm faillerinin yakalanarak en sert şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz!" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ise, "Almanya'da ırkçı yapılanmaların ve eylemlerin geliştiğini endişeyle takip ediyoruz. Almanya'nın ırkçı, Nazi kökenli terör eylemlerine karşı gerekli tedbirleri alması gerekiyor" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63