Altına Çin ve ABD darbesi! Altın fiyatları resmen çakıldı

Altın fiyatları hafta başından beri yukarı yönlü seyrin ardından geçtiğimiz akşam dolar/TL'de yaşanan hareketin de etkisiyle birlikte deyim yerindeyse çakıldı.

31 Mart 2021 Çarşamba 08:34
Altına Çin ve ABD darbesi! Altın fiyatları resmen çakıldı

Altın fiyatları hafta başından beri seyreden yukarı yönlü seyrin ardından geçtiğimiz akşam dolar TL kurunda yaşanan aşağı yönlü hareketin de etkisiyle birlikte deyim yerindeyse çakıldı. Yaşanan hareketlilik sonrası başta yatırımcılar olmak üzere ekonomi gündemini takip edenler "Gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar?" sorusunun cevabını merak edip araştırıyor. İşte güncel çeyrek ve gram altın fiyatları...

GRAM ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Gram altın fiyatları 31 Mart Çarşamba günü ayın son işlem gününde dolar TL kurundaki aşağı yönlü seyrin de etkisiyle birlikte düşüşe geçti. Saat 07.30'da kaydedilen verilere göre gram altın 448 lira alış ve 450 lira alış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Çeyrek altın fiyatları da tıpkı gram altın fiyatları gibi güne değer kaybıyla başladı. Saat 07.30'da kaydedilen verilere göre çeyrek altın fiyatları 718 lira alış ve 734 lira satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını 31 Mart Çarşamba günü saat 07.30'da kaydedilen verilere göre bir önceki güne kıyasla güne yüzde 0,41 düşüşle başladı. Buna göre Cumhuriyet altını 2.875,69 TL alış ve  2.930,51 TL satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

ALTINA ÇİN VE ABD DARBESİ

Çin'de gelen pozitif veriler ve ABD Hazine kâğıdı getirilerinde yükseliş altın fiyatını aşağı çekiyor.

Çin'de bugün açıklanan imalat ve hizmet PMI verilerinin beklentilerin üzerinde gelmeleri ve ABD Hazine kâğıdı getirilerinde yukarı hareketin sürmesi güvenli liman olan altına ilgiyi azaltmaya devam etti.

Dün 1691 dolar/ons desteğini de aşağı kıran spot altın fiyatı, bu saban 1677,95 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildi. Şu sıralarda da düne göre yüzde 0,35 kayıpla 1679,28 dolar/ons seviyesinde.

Analistler, ABD'de Cuma günü güçlü tarım dışı istihdam rakamlarının açıklanmasının ve IMF'in 2021 ile 2022 global büyüme tahminlerini yükseltmesinin beklendiğine işaret ederek altın üzerinde satış baskısının devam edeceğini savunuyorlar.

Altın için ilk destek seviyesi 1657 dolar/ons olarak ifade edilirken, direnç ise 1701 dolar/ons seviyesinde.

DOLARDA SON DURUM

Dolar/TL, TCMB'de yaşanan değişiklikler ve doların küresel çapta değer kazanmasıyla bir haftada yüzde 13 üzerinde değerlenirken, son 2 günde yaşanan sert yükseliş TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun dünkü mesajlarıyla yerini sakin bir seyre bıraktı. 31 Mart sabahı dolar kuru 8.33 TL'de, dolar endeksi ise 93.5'i test ediyor ve son 5 ayın en yüksek seviyesinde

Nisan ayı PPK toplantısında alınacak faiz kararına yönelik belirsizlik nedeniyle yabancıların TL varlıklardaki ağırlığı azalırken TCMB'nin yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun demeçleriyle kurdaki sert düşüş hafifledi.

Kavcıoğlu, enflasyonu düşürmeye yönelik programa bağlı kalınacağını ifade ederken makul reel getiri sağlanacağına atıfta bulundu.

Kavcıoğlu ''Politika faizini enflasyon üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz. Kararlarımızı veri odaklı alacağız. Bir hafta vadeli repo faiz oranı para politikası açısından temel politika aracımız olmaya devam edecek. Enflasyondaki düşüşün kalıcılığını sağlayacağız'' dedi.

31 Mart sabahı dolar kuru 8.33 seviyesinde. Euro 9.80 üzerinde.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63