Ankara'dan Pentagon'un son açıklamasına karşı ‘rest’ gibi planlama

Suriye Milli Ordusu, Barış Pınarı Harekatı için Münbiç sınırında konuşlandı. ABD’nin Türkiye’yi koalisyonun hava görev emrinden çıkarmasına karşı B planı da hazır.

09 Ekim 2019 Çarşamba 13:50
Ankara'dan Pentagon'un son açıklamasına karşı ‘rest’ gibi planlama

Ankara, Pentagon'un ''Türkiye'yi koalisyonun hava görev emrinden çıkardık'' açıklamasına karşı 'rest' gibi bir planlama yaptı. Barış Pınarları Harekatı'nın sınır içinden İHA ve F-16 desteğiyle karadan başlaması planı da hazır.
 
Fırat'ın doğusuna yönelik 'Barış Pınarı' harekâtı için tüm hazırlıklarını tamamlayan Mehmetçik sınırda emir bekliyor. Bölgedeki terör hedeflerini tek tek belirleyen TSK, Kilis ve Şanlıurfa sınır hattında güvenli bölgeyi oluşturmak için, Suriye Geçici Hükümeti’ne bağlı Milli Ordu ile birlikte Münbiç’ten başlayıp aşama aşama Kamışlı’ya kadar ilerleyecek. ABD’nin Türkiye’yi koalisyonun hava görev emrinden çıkarmasına karşı ise Ankara’dan kritik bir hamle geldi. F-16’lar ve SİHA’lar kara birliklerine Suriye Hava Sahası’nın açık bölümünden destek verecek. 
 
MİLLİ ORDU BEKLİYOR 
 
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev yapan deneyimli unsurlardan oluşan Suriye Milli Ordusu’na bağlı birlikler konvoylar halinde Cerablus’un 25 kilometre güneyinde, Münbiç sınırında konuşlandı. Milli Ordu unsurlarının terör örgütü PKK/YPG’nin işgali altında bulunan Münbiç’e girmek için ABD askerlerinin bölgeden tamamen çekilmesini beklediği öğrenildi. Kilis ve Şanlıurfa sınır hattında konuşlanan TSK unsurları da zırhlı birliklerin desteğiyle eşzamanlı operasyona başlayacak. İlk olarak Münbiç, Tel Abyad ve Rasulayn’a doğru ilerleyecek olan TSK, operasyonun ilk ayağında yaklaşık 120 kilometre genişliğinde bir hattı terör örgütü PKK/YPG’lilerden temizlemeyi hedefliyor.    
 
HAVADA KRİTİK HAMLE  
 
Hava unsurları harekâta Suriye Hava Sahası’ndan müdahale edecek. Harekâtı kapsayan bölgedeki hedefleri Türk savaş uçakları ve SİHA’ların, Suriye Hava Sahası içinde, kapalı olan hava sahasını ihlal etmeden 25-30 kilometre uzaktan vurabildiği öğrenildi. Operasyonun ilk ayağında Suriye tarafında 15 kilometreye kadar olan hedefler Fırtına Obüsleri ile vurulup Mehmetçiğe destek verecek.   
 
DERİK'E SIZMA İÇİN ÖNLEM  
 
Hedeflenen güvenli bölgenin Doğu’daki uç noktası konumunda olan Derik’e Irak’tan terör unsurlarının sızmasının önlenmesi için de yine bu bölgede savaş uçakları keşif uçuşu yapacak. 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63