Arkalarında İran var! Türkiye'ye küstah tehdit: Karşılık vermeye hazırız

İran'a yakın Şii Haşdi Şabi çatısı altındaki Asaib Ehlil Hak örgütünün sözcüsü el-Rubaye 'Irak’taki Türk saldırganlığına karşı tüm ihtimalleri masada tutuyoruz. Türkiye’ye askeri bir karşılık vermeye hazırız.' dedi.

23 Mayıs 2021 Pazar 21:58
Arkalarında İran var! Türkiye'ye küstah tehdit: Karşılık vermeye hazırız

Türk Silahlı Kuvvetleri, Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım isminin verildiği operasyonlarla, terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyinde yer alan varlığını sonlandırmak için geçtiğimiz ay harekete geçmişti.

Başta Metina olmak üzere Avaşin, Basyan, Zap, Gara ve Kandil’in bazı bölgelerine düzenlenen kara ve hava harekatında bugüne kadar 124 terörist öldürüldü, binlerce terör hedefi vurularak yerle bir edildi.

Söz konusu operasyonlar Irak'ta yer alan İran destekli Haşdi Şabi çatısı altındaki Asaib Ehlil Hak örgütünü rahatsız etti.

Asaib Ehlil Hak örgütü

Konuya ilişkin açıklama yapan örgütün sözcüsü el-Rubaye, "Bölgedeki Türk saldırganlığına karşı tüm ihtimalleri masada tutuyoruz." dedi.

Irak'ın kuzeyindeki mühimmat dolu mağara, kullanılamaz hale getirildi

Sahip oldukları güçlerin, Irak'ın egemenliğini savunma kabiliyetine sahip olduğunu ifade eden sözcü, "Türkiye’ye askeri bir karşılık vermeye hazırız." tehdidinde bulundu.

Rubaye, "Irak hükümeti, Türklerin saldırganlığına karşı Irak ordusunun hava savunma kabiliyetlerini artırmalı ve geliştirmeli." ifadelerini kullandı.

ABD TERÖR LİSTESINE ALMIŞTI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Asaib Ehlil Hak örgütünü yıl başında "Yabancı Terör Örgütleri" listesine aldıklarını açıklamıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63