Ataklı ve Cumhuriyet Gazetesi'nden eş güdümlü 'darbe' iması! Skandal ifadeler...

Sözde gazeteci Can Ataklı'nın darbe sözlerinin akabinde Cumhuriyet gazetesi de darbe imasında bulundu. ilker Başbuğ'un 'Menderes erken seçim tarihi verseydi darbe önlenebilirdi' sözlerini paylaşarak muhalefetin erken seçim isteğini hatırlattı ve darbe göndermesi yaptı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, eş zamanlı yapılan darbe çığırtkanlıklarının ardından sosyal medya hesabından çok net mesaj verdi.

04 Ocak 2021 Pazartesi 12:47
Ataklı ve Cumhuriyet Gazetesi'nden eş güdümlü 'darbe' iması! Skandal ifadeler...

Cumhuriyet gazetesi ve Can Ataklı'nın darbe imaları büyük tepki çekerken İletişim Başkanı Fahrettin Altun, skandal ifadelerle ilgili çok sert açıklamalarda bulundu.

 

ÖNCE CAN ATAKLI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmekten hakkında dava açılan Can Ataklı yine skandal sözlere imza attı.

Başkan Erdoğan’ın görevi bırakması için büyük afetlerin yaşanması gerektiğini savunan Ataklı, “Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım” dedi.

Ataklı şöyle devam etti:

“Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye’nin bir askeri başarısızlık elde etmesi.”

Ataklı "Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Darbe, hem de bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok" diye konuştu.

ARDINDAN CUMHURİYET GAZETESİ'NDEN DARBE İMASI

CHP'nin sözcülüğünü yapan Can Ataklı'nın darbe imasının ardından eşgüdümlü olarak Cumhuriyet Gazetesi de skandal ifadelerle darbe imasında bulundu. Söz konusu gazete, İlker Başbuğ'un fotoğrafıyla birlikte "Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs önlenebilirdi" sözlerini paylaşarak muhalefet partilerinin erken seçim sözlerini hatırlatıp 'Erken seçim olmazsa yeni bir 27 Mayıs yaşanabilir' demeye getirdi.

"EŞGÜDÜMLÜ SÖYLEMLER HİÇ SÜRPRİZ DEĞİL"

Skandal sözlere tepki gösteren İletişim Başkanı Altun da 'Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil.' ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un paylaşımları şöyle: 

Muhalefetin sözcülüğünü yapanlar haftaya darbe söylemleri ile başlamışlar. Biri “Darbe yapabilecek kabiliyetimiz maalesef yok” derken, bir diğeri “Menderes erken seçim yapsaydı 27 Mayıs olmazdı” diyor. Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil.

Milletin demokratik, sivil hak ve kazanımlarını bir türlü hazmedemeyen, seçilmiş hükümeti kendilerinden olmadıkça meşru görmeyen darbeci zihniyet, 27 Mayıs’tan bu yana hep aynı. Bu millet, seçtiği lideriyle birlikte 15 Temmuz destanını yazan millettir. Kimse aklından çıkarmamalı.

Seçimleri sadece kendileri kazanacaksa meşru gören, Menderes’ten Erdoğan’a milletin adamlarını hiçbir zaman hazmedemeyen bu zihniyete karşı milletimiz elbette uyanıktır. Darbeyi savunanların, meşru görenlerin, darbeyle tehdit edenlerin demokrasi söylemi ise sadece trajikomiktir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63