Ayasofya ile ilgili iddiaya İletişim Başkanlığı'ndan açıklama!

Ayasofya Camii’nin müzeye çevrilmesine dair 24/11/1934 tarih ve 2/1589 sayılı Bakanlar Kurulu kararının Danıştay 10. Dairesi tarafından iptali kararına karşı 'Cumhurbaşkanlığı’nın temyize başvurduğu' yönündeki asılsız haberlere ilişkin İletişim Başkanlığı tarafından açıklama yaptı. Açıklamanın yanı sıra da siyasi isimler bu haberlere tepki gösterdi.

09 Eylül 2020 Çarşamba 13:23
Ayasofya ile ilgili iddiaya İletişim Başkanlığı'ndan açıklama!

İletişim Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde; 

 

 

Bazı basın yayın organlarında yer alan “Ayasofya Camii'nin statüsü ile ilgili olarak Danıştay 10. Dairesince verilen iptal kararının Cumhurbaşkanlığı tarafından temyiz edildiği” yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Zira, mezkûr Dairece, 02/07/2020 tarihinde verilen iptal kararını temyiz etme hakkı sadece Cumhurbaşkanlığına ait olup, söz konusu Karara karşı Cumhurbaşkanlığınca temyiz yoluna müracaat edilmemiştir. Dolayısıyla Karar kesinleşmiştir. Bunun dışındaki kişi ya da kurumların davada temyiz hakkı da bulunmamaktadır.

 


METİN KIRATLI: BU HABERLER GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

Cumhurbaşkanlığı İdarî ve Mâlî İşler Başkanı Metin Kıratlı da konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twietter'dan açıklama yaptı. 

Metin Kıratlı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

1- Bazı basın yayın organlarında, Ayasofya Camiinin statüsü ile ilgili olarak Danıştay 10.Dairesince verilen iptal kararının Cumhurbaşkanlığı tarafından temyiz edildiği yönünde haberler yapıldığı görülmüştür. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 

2- Zira, anılan Dairece, 02/07/2020 tarihinde verilen iptal kararının temyiz etme hakkı sadece Cumhurbaşkanlığına ait olup, söz konusu Karara karşı Cumhurbaşkanlığınca temyiz yoluna müracaat edilmemiştir. Dolayısıyla Karar kesinleşmiştir. 

CHP'Lİ BEKAROĞLU DA YALANA ORTAK OLDU

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da iddialara inanarak, "Bu nasıl bir riya? Cumhurbaşkanı büyük törenle açılış yaptı ama Cumhurbaşkanlığı, Ayasofya'nın tekrar cami yapılması kararına itiraz etmiş." açıklamasında bulundu.

CUMHURİYET GAZETESİ ŞAŞIRTMADI

Cumhuriyet Gazetesi yalan haberi yayan basın organlarının başını çekti. Gazete "Cumhurbaşkanlığı, Ayasofya'nın ibadete açılması kararına itiraz etti" başlığı ile asılsız haberi okuyucularına servis etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63