Azerbaycan çok konuşulan Türkiye iddiasını yalanladı

Dünden beri çok konuşan iddiaya açıklık getirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, ülkenin 3 kentinde Türkiye'nin askeri üs kurmasına izin verildiği yönündeki haberleri yalanladı.

09 Ocak 2021 Cumartesi 12:42
Azerbaycan çok konuşulan Türkiye iddiasını yalanladı

Son dakika haberleri... Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Vagif Dargahlı, Rus Sputnik sitesine açıklamalarda bulundu.

 

"HABERLER DOĞRU DEĞİL"

Dün yerel medyada çıkan, "ülkenin üç kentine (Gence, Lenkeran, Gebele) Türkiye'nin askeri üs kurmasına izin verildi" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"YABANCI ÜS KURMA POLİTİKASI UYGULAMIYORUZ"

"Bildirilen bilgiler gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullanan Dargahlı, Azerbaycan'ın imzaladığı anlaşmalarda öngörülen haller dışında, kendi topraklarında yabancı askeri üs kurma politikası uygulamadığını kaydetti.

Dargahlı, "Azerbaycan'ın, Bağlantısızlar Hareketi'nin bir üyesi olduğu ve bu harekete 2019-2022'de dönem başkanlığı yaptığı unutulmamalı" dedi.

ANKARA'DAN AÇIKLAMA YAPILMADI

Türkiye'den ise, medyada çıkan haberler hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

KAYNAK: SPUTNİK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63