Başkan Erdoğan, LGS ve YKS'nin tarihlerini açıkladı! Tarihte bir ilk olacak...

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından alınan kararları açıkladı. Başkan Erdoğan, YKS'nın 27-28 Haziran'da LGS'nin ise 20 Haziran'da yapılacağını açıkladı. Erdoğan'ın açıklaması sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da sınavlarla ilgili detayları paylaştı.

04 Mayıs 2020 Pazartesi 21:37
Başkan Erdoğan, LGS ve YKS'nin tarihlerini açıkladı! Tarihte bir ilk olacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kısıtlamamalrla ilgili alınan kararları açıkladı.Başkan Erdoğan, YKS ve LGS'nin yapılacağı tarihe ilişkin açıklamada bulundu.

 

 

Erdoğan yaptığı açıklamada, ''Eğitimde attığımız adımları da Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda belirledik. Buna göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı 27-28 Haziran’da, Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran’da, Askeri Öğrenci Sınavı 14 Haziran’da yapılacak.Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönebilecekler.'' ifadelerini kullandı.

BAKAN ZİYA SELÇUK DETAYLARI AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk YKS ve LGS sınavlarına ilişkin son bilgileri paylaştı. Bakan Selçuk; "LGS'de her öğrenci kendi okulunda sınava girecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları;

Bu genel normalleşme sürecinde birçok karar alınıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu kararları açıkladı. Bu kararları birçok kurumla istişare yaparak almaktayız. Biz LGS ile ilgili kararlar alıyoruz ve uygulamaya geçiyoruz. YÖK'te YKS ile kararlar alıp uyguluyor. Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak birşey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak.

Öğrencilere maske temin edilecek. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız.

Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu'nun da çalıştığı bir senaryo var. Bir problem olmayacak, sağlık koşulalrı dikkat edilerek, Bilim Kurulu'na danışarak bir karar alınacak.

Sınav 2 oturumda olacak. Buradaki boşlukta da öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak. Fakat veliler ile öğrenciler birlikte olamayacak. Sosyal mesafe korunarak öğrencilerimizin hava alması sağlanacak, öğrencilerimizin yanında rehber öğretmenler olacak.

Öğrenciler kendi öğretmenleriyle sınava girmeyecek, özel ve resmi bütün okullarımızdaki öğrenciler kendi okullarında başka öğretmenler eşliğinde sınava girecekler.

Sınavla ilgili bir tanıtım videosu da yayınlanacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63