Bloomberg'in Türkiye ve Doğu Akdeniz analizi olay oldu! Yunanistan yorum bile yapamadı

ABD merkezli Bloomberg, Türk donanmasının son yıllardaki büyümesine dikkat çekerek, Ankara'nın stratejik bağımsızlık konusunda hedefe yürüdüğünü yazdı. Haberde, büyük bir donanma inşa eden Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki güç dengesinde Yunanistan'ın önüne geçeceğine vurgu yapılırken, "Daha büyük fırkateynler yolda. 27 bin tonluk yarı uçak gemisinin önümüzdeki yıl teslim etmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

07 Eylül 2020 Pazartesi 15:56
Bloomberg'in Türkiye ve Doğu Akdeniz analizi olay oldu! Yunanistan yorum bile yapamadı

Türkiye, Doğu Akdeniz'de Oruç Reis sismik araştırma gemisiyle faaliyetlerine devam ediyor. Bölgede gerilimi artırmak isteyen Yunanistan ve destekçisi Fransa'nın tutumuna karşı Ankara, Oruç Reis'e eşlik etmek üzere donanmaları devreye aldı.

 

ABD merkezli Bloomberg, Türkiye ve Yunanistan'ın donanma gücünün karşılaştırıldığı ISS raporunu haberleştirdi.

 

HABERDE ERDOĞAN VURGUSU

Deniz gücünü yeniden inşa eden Türkiye'nin, Batı ile anlaşmazlık içinde olduğu aktarılan haberde, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ulusunun çıkarlarını bölgesel bir güç olarak savunabilecek bir donanma inşa ediyor" ifadelerine yer verildi.

27 BİN TONLUK DEV GELİYOR

Donanmanın yeni gemi ve denizaltılarla güçlendirildiğine vurgu yapılan haberde, daha büyük fırkateynlerin yapım aşamasında olduğu, Türkiye'nin 2021 yılında 27 bin tonluk hafif uçak gemisine sahip olacağı aktarıldı. Türkiye'nin tersanelerinde artan yerli ve milli adımlara değinen Bloomberg, savaş gemilerinden saldırı helikopterlerine hatta İHA'lara kadar yerli silah endüstrisinin büyüdüğünü belirtti.

"TÜRK DONANMASI YUNAN RAKİBİNİ GERİDE BIRAKIR"

Türkiye'nin bölgesel bir güç olmak için büyük bir donanma inşa ettiğine dikkat çekilen haberde, "Mevcut inşaat planlarına göre, Türk donanması yakında daha güçlü olarak kabul edilen Yunan rakibini geride bırakacaktır" ifadelerine yer verildi.

Gün verdiler: Yunanistan'dan Türkiye'ye karşı yeni Doğu Akdeniz kararı

YUNANİSTAN YORUM YAPAMADI

Bloomberg haberinde, "Ne Yunan Donanması sözcüsü, ne Savunma Bakanlığı ne de donanma yetkilileri bu makale için yorum yapmayacaklarını söyledi" ifadelerine de yer verdi.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63