BM Genel Kurulu Filistin için toplandı: Savaş suçu!

BMGK yaşanan İsrail saldırılarına ilişkin toplandı. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır İrail'in uygulamalarının savaş suçu teşkil edebileceğini açıkladı

20 Mayıs 2021 Perşembe 17:17
BM Genel Kurulu Filistin için toplandı: Savaş suçu!

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılara karşı güçlü bir mesaj verme amacıyla toplanan BMGK'nın açılış konuşmasını yapıyor.

Bozkır'ın konuşmasından öne çıkanlar: 

GAZZE'DE ATEŞKES

Kudüs Müslümanlar için çok kutsal bir şehir. 2 hafta öncesinde BM, 63 çocuk ve 34 kadının da dahil olmasıyla birlikte 200'ün üstünde sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi. Can kayıplarının sayısı artmakta. Doğu Kudüs'te de durum aynı. 

Bu şiddet aynı zamanda İsrail'i de vurdu, orada da can kayıpları var. 

Gazze'de bir ateşkes için olan çağrımı yinelemek istiyorum ve bunun hemen olması gerekiyor. Taraflar uluslararası hukuka saygı göstermeli. İsrail, hukuka uymak zorundadır. Saldırılar durmalıdır. Filistinliler kendi evlerinden sürülme korkusuyla yaşamamalıdır. Yahudi yerleşimlerin arttığını görüyoruz. Bu bölgede yaşananlar insanlığa işlenen suç olarak görülmektedir. 

SAVAŞ SUÇU

"Filistinlilerin Şeyh Cerrah'da evlerinden tahliye edilmesi uluslararası hukuka göre savaş suçu teşkil edebilir."

YERYÜZÜNDEKİ CEHENNEM

Volkan Bozkır'ın ardından kürsüye gelen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de "Yeryüzünde bir cehennem varsa o da Gazze'deki çocukların hayatlarıdır. Çatışmalar derhal durmalı." dedi.
 

AYRINTILAR GELİYOR...

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63