Canlı yayında transfer açıklaması! 'Babel ve Arda...'

Galatasaray'ın Başakşehir'i yenerek 22. şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından başkan Mustafa Cengiz ve ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, transferden, hakem hatalarına, VAR kayıtlarından seçime karar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

20 Mayıs 2019 Pazartesi 23:16
Canlı yayında transfer açıklaması! 'Babel ve Arda...'

Galatasaray'ın Başakşehir'i yenerek 22. şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından başkan Mustafa Cengiz ve ikinci başkan Abdurrahim Albayrak canlı yayında merak edilen birçok konuda açıklamalarda bulundu.

BABEL VE ARDA TURAN AÇIKLAMASI

"Ryan Babel imza attı mı? Fatih Terim ile Arda Turan transfer için görüştü mü?" sorularını yanıtlayan Abdurrahim Albayrak, "Ligler bitmeden transfer görüşmemiz olmadı. Arda Turan ile görüşmedik, lig devam ederken böyle bir görüşme olabilir mi? Fatih Terim gibi profesyonel insan böyle bir şey yapar mı? Babel imza attı, atmadı bir şey diyemem. Bir hafta sonra çalışmalar başlayacak. Çok önemli transfer çalışmalarımız olacak. Transfer döneminde çok ağır hakaretlere uğradım. 83 yaşındaki anneme küfürler edildi. Hakkımı helal etmeyeceğim. 83 yaşındaki kadından ne istiyorsunuz? Sizde nasıl vicdan var?" açıklamasını yaptı.

"DIAGNE'Yİ SATMA DÜŞÜNCEMİZ YOK"

Mbaye Diagne'nin geleceğiyle ilgili soru üzerine açıklama yapan Abdurrahim Albayrak, "Mbaye Diagne'yi satma düşüncemiz yok. Gelen bir şeyler var oyuncularımız için ama şampiyonluğa gidiyorduk. Düne kadar transferi kenara bıraktık. Bundan sonra başlayacağız. Diagne'ye ister 9, ister 30 ver. Biz artıya geçtik. Bizi Türkiye'deki en üst makamlara şikayet ettiler paraları çar çur ettiler diye. İyi fiyatını bulursa Abdurrahim hariç herkesi satarız." dedi.

"YILDIZ TRANSFERİ YAPACAĞIZ"

"Yıldız transferi yapacak mısınız? Henry Onyekuru kalacak mı?" sorularını da yanıtlayan Abdurrahim Albayrak "Yıldız futbolcu gelecek. Şu anda yıldız santrforumuz zaten var. Buradan insanları beklentiye sokmayalım. Deniz Türüç ile görüştüğüm falan çıktı. Oturup hoca ile konuşacağız, ona göre kararlar alacağız. Henry Onyekuru kalmayı çok istiyor. Badou Ndiaye de kiralık futbolcumuz. İki santrfor aldık, ikisinin son dakika golleriyle şampiyon olduk. Biri Akhisarspor maçında, biri Rizespor maçında attı. Geçen sene de bunu Sinan Gümüş yaptı. Transferde nokta atışları yapacağız. Son dakikaya hiçbir şey bırakmayacağız. Şampiyonlar Ligi'ne hazır gireceğiz. Bugün hoca yine Florya'daydı. Heykelini dikmek bile yetmez. Ergin Ataman da çok değerli. Bu tip insanların değerini bilmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"SEÇİM KARARI ALACAK MISINIZ?" SORUSUNA YANIT

"Seçim kararı alacak mısınız?" sorusuna yanıt veren Mustafa Cengiz "7 kişi, geçen hafta, şampiyonluğa giderken idari ibrasızlığa konulan tedbir kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdular. 'Hemen seçime gidilsin' diye. O 7 kişiyi affetmiyorum. Yemin ederim, 5-6 kişi oturup rahat konuşamıyoruz. O anda ya önemli bir telefon geliyor ya da başka bir gelişme oluyor. Camianın beklentilerini yoğun gördüğümüz anda gerekli aksiyonu alırız. Destek görmezsek, çekiliriz. Seçim gerektiği anda yapılır. Galatasaray'ın sponsorları var, kredibilitesi var. Seçim süreci maddi gelirler açısından sağlıklı bir süreç değildir. Olacaksa doğal halinde olsun ama gerekirse seçimden dönenin de kaşığı kırılsın." açıklamasını yaptı.

Abdurrahim Albayrak ise ibra edilmemeleriyle ilgili "İbra edilmedikten sonra istifa etseydik, ertesi gün 74 milyon TL'yi yatırmasaydık ne olacaktı? Bir yerde kıskançlık varsa orada başarı olamaz. Cansun ve Aysal dönemlerinde hiç kıskançlık olmadı. Sonra Ali Dürüst'ü, beni ve hocayı gönderdiler. Bu kadar güzel giden bir takıma camianın destek olması gerekmez mi? Bugün sabah İnan Kıraç Bey aradı ve teşekkür etti. İbrasızlıktan sonra ilk arayanlardandı ve desteğini verdi. Mahkemeye gidin dedi. Galatasaraylılık böyle bir şeydir." dedi.

"CEZA ALMAMAK İÇİN DANTEL GİBİ İŞLEDİK"

"Şampiyonluğa yürüyorsak; tek tek oya gibi nakış gibi işleye işleye yürüyoruz" sözleriyle ne demek istediğinin sorulması üzerine Mustafa Cengiz, "UEFA'dan 2+1 yıl men alacaktık. 5 milyon euro yerine 147 milyon euro hesap aşımı var. Bir başkanımız diyordu ya 'UEFA çatırdayacak' diye, UEFA çatırdadı, Milan, PSG... Yeniden ceza verme yoluna girdiler. Dört ay dantel gibi, oya gibi işledik, ceza almadık. Ne çektiğimizi Abdurrahim Bey bilir." yanıtını verdi.

"VAR KAYITLARINI DİNLETİRİM"

"Elimizde VAR kayıtları mevcut" sözleriyle ne demek istediği sorulan Abdurrahim Albayrak ise "Boşa konuşulmamış şeylerdir. Öylesine söylenmedi. Durup dururken böyle bir iddia ortaya atılmaz. Ama şu an ortamı germeye gerek yok. TFF de seçim sürecinde. İnanıyorum ki TFF'de çok şey değişecek. Elimizdeki VAR kayıtlarını Bahri Havadır'a dinletirim. Şimdi mevcut TFF gidiyor, bunları tekrar gündeme getirmeyelim. TFF'de çok şeyin değişeceğine inanıyoruz. Nihat Özdemir'i destekleyip desteklemeyeceğimizi oturup konuşacağız."

"HERKES ONURUYLA KENARA ÇEKİLMESİNİ BİLMELİ"

Hakem kararlarıyla ilgili konuşan Mustafa Cengiz, "Rakipler ölümüne mücadele etti. Saha dışında mücadele yapmadık. Tüm Türkiye dün bizim maçı izledi. 24 saat içerisinde üç takımın kaderi belirlendi. Vicdanı olanlar, 'Dün hakemler, Galatasaray'ı kolladı' diyemez. Cüneyt Çakır için söylenen klasik bir şey var, 'Dışarının kralı.' Onunla övünüyoruz ama hakemlerle ilgili konuşmak da istemiyoruz. Cüneyt Çakır kalitesinde yurt dışında maç yönetecek 5-6 hakem çıkmalı. Bazı hakemlerin miadı doldu. İsim vermeyeceğim. Galatasaray lehine yapılan hatalar, aleyhine yapılan hataların 4'te 1'i. Bazıları %80 diyebiliriz. İsim vermem. Herkes onuruyla kenara çekilmesini bilmeli." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63