'Çarpsan da bölsen de sonuç değişmiyor, Türkiye birçok ülkeden başarılı'

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Türkiye'nin Avrupa'daki birçok önemli ülkeden daha başarılı olduğunu vurgulayan Hakan, "Çarpsan da bölsen de toplasan da çıkarsan da... Sonuç değişmiyor" ifadelerini kullandı.

09 Mayıs 2020 Cumartesi 15:21
'Çarpsan da bölsen de sonuç değişmiyor, Türkiye birçok ülkeden başarılı'

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Ahmet Hakan bugünkü, "Türkiye'nin nesi başarılı" başlıklı yazısında, "Bazıları ölüm sayısını 1.5’la çarpıyor, bazıları ise “2 ile çarpmak lazım” diyor. Çarpsan da bölsen de toplasan da çıkarsan da... Sonuç değişmiyor:  Türkiye, Avrupa’daki birçok önemli ülkeden daha başarılı... " dedi. 

 

 

Ahmet Hakan'ın bugünkü köşe yazısında ilgili bölüm şöyle:

Milyon kişiye göre ölüm sayılarını veriyorum:

 

 

*

- İSPANYA: 562

- İTALYA: 500

- İNGİLTERE: 460

- FRANSA: 398

- ABD: 234

- ALMANYA: 88

- TÜRKİYE: 44

*

“Çok başarılı” sayılan Almanya’da bile milyon kişiye düşen ölüm sayısı 88... Türkiye ise Almanya’dan çok daha iyi durumda.

Bazıları ölüm sayısını 1.5’la çarpıyor, bazıları ise “2 ile çarpmak lazım” diyor.

KAYNAK: HÜRRİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63