Charlie Hebdo'nun ahlaksız karikatürüne Türkiye'den çok sert tepki!

Fransa'da başta Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslamofobik söylemlerinin ardı arkası kesilmezken, Müslümanları hedef alan paylaşımlarıyla sıkça gündeme gelen Charlie Hebdo dergisi yayınladığı karikatürle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ahlaksız bir şekilde saldırdı. Bu saldırı sonrası Charlie Hebdo ve Fransa'ya Türkiye ve dünyadan çok sert tepki geldi.

27 Ekim 2020 Salı 23:32
Charlie Hebdo'nun ahlaksız karikatürüne Türkiye'den çok sert tepki!

Fransız toplumundaki İslamofobiyi kaşıyarak aşırı sağ oyları almak için Türkiye karşıtlığı üzerinden İslam düşmanı bir siyasi söylem geliştiren Macron’un oynadığı tehlikeli oyun çirkin bir provokasyon doğurdu.

Müslümanlara ve İslami değerlere yönelik saldırgan yayınlarıyla bilinen Charlie Hebdo dergisi şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ve Peygamberimiz'e yönelik çirkin ve kışkırtıcı bir karikatür yayınladı.

FRANSA PROVOKASYONA DEVAM EDİYOR

İslam'ı ve Müslümanları hedef alan yayınlarıyla bilinen Fransız dergisinin, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürlerin görselleri Fransa'da devlet binalarına ışıkla yansıtılmıştı.

Montpellier'deki devlet binasına yansıtılan karikatür görüntüleri sosyal medyada büyük tepki çekmişti. Tepkilere aldırmayan Charlie Hebdo son kapağı ile ateşe benzin döktü. Dergi, yeni bir skandala imza attığı son kapağında Müslümanlara yönelik çirkin saldırısını sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çirkin bir şekilde karikatürize eden dergi, İslam'a ve Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret etti.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ!

Charlie Hebdo'nun ahlaksız karikatürüne dünyadan tepki yağarken Türkiye'de de başta siyasiler olmak üzere sosyal medya kullanıcıları çok sert tepki gösterdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı paylaşımda, ''Batı’nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar. Cumhurbaşkanımızı yolundan döndürebileceklerini sanıyorlar. Cumhurbaşkanımız küresel vicdanın sesi olmaya devam edecek. Türkiye güçlenececek, faşizm ve faşistler kaybedecek!'' ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMANLARDAN PAYLAŞIMA ÇOK SERT KARŞILIK!

Charlie Hebdo'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma binlerce Müslüman çok sert karşılık verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63