Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öcalan'ın çağrısına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya ve TV'lerin ortak yayınında teröristbaşı Öcalan'ın HDP'ye yaptığı 'seçimlerde tarafsız kalın' çağrısı konusunda değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, 'ben orada bir güç-iktidar mücadelesi görüyorum, bu mesajı Demirtaş'a ve dağa verilmiş bir mesaj olarak görüyorum. Öcalan elindeki gücü onlara kaptırmak istemiyor' dedi.

20 Haziran 2019 Perşembe 23:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öcalan'ın çağrısına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

 

 

Orada aslında bir iktidar mücadelesi var. HPD-PKK kanadında yaşanan bu savaş, Öcalan-Demirtaş noktasında da iktidar savaşına doğru kayma gösteriyor.

Bu süreç içerisinde Öcalan kendi iktidarını bunların hiçbirine kaptırmak istemiyor. Çok sert açıklamaları da var. Demirtaş'a hesap sormaktan tutun da, dağa hesap sormaya varıncaya kadar.

 

 

Onların kendisine ihanet ettiği inancında. Ve bu "ihanet" sebebiyle de onlara yönelik kesin tavırları var. Bu süreç içerisinde yaptığı açıklamada da, HDP'ye de "eğer siz benim arkamda olan bir partiyseniz, ben sizin ne oraya ne şuraya değil, siz kendi gücünüzü ortaya koymalısınız, herhangi birinden yana değil, kendi tarafsızlığınızı ortaya koymalısınız" gibi bir havanın içerisinde. Öcalan dağa mesajını veriyor.

Biliyorsunuz, PKK'nın bir kanadı CHP adayına destek veriyor. Bir kanadı "üçüncü yol" diyor. Şimdi de o ortaya çıktı. Tabi hamdolsun Cumhur İttifakı'nın, Binali Bey'in bunların hiçbir alakası yok.

Zaten şu anda kadar da verilmiş olan bir mesaj da söz konusu değil. Biz sadece Milliyetçi Hareket Partisi'yle kurmuş olduğumuz Cumhur İttifakı'yla bu süreci götürüyoruz. Zaten (HDP'den) böyle bir desteğin gelemeyeceğini herkes biliyor.

Burada bir liderlik mücadelesi var. Yani Öcalan Demirtaş'a mesajlarını veriyor. Ancak ben, Kürt kardeşlerimin istismarına üzülüyorum. Çünkü Kürt kardeşlerime soruyorum, bölücü terör örgütünün listelerini dağın başında yapıp, Meclis'e gönderdiği milletvekilleri, sizin bugüne kadar hangi yaranıza merhem olmuştur? Böyle bir şey yok. Ama gidip orada bunlarla birlikte iş tutanları biliyoruz.

Diyarbakır Belediyesi'nin önünde günlerce, haftalarca ağlayan anneler bana geldiler, onlarla dertleştim. Bu oyuna gelmeyin diyorum. PKK'nın desteğindeki terörden beslenen bu siyasi partilere, onların yandaşlarına oylarınızı vererek zayi etmeyin.

Eğer hizmetse, Güneydoğu'ya da Doğu'ya da bu hizmetleri getiren hep biz olduk. Onlar ne belediyeleriyle, ne partileriyle sadece çukur açtılar, binaları deldiler.

Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te terör örgütlerinin çocuklarınızı kaçırıp o mağaralarda ne hale getirdiğini düşünün derim.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63