Davos'ta Türkiye'den ABD'ye rest: Tek başımıza yapmayız, boşuna beklemeyin...

Son dakika... Davos'ta bulunan Ticaret Bakanı Pekcan'dan gümrük anlaşması ve ABD ek vergileri ile ilgili açıklama geldi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesinin hem AB hem de Türkiye için geciktiğini söyleyerek; ABD ek vergileri kaldırırsa biz de kaldırmaya hazırız. Ancak kimse (bu vergileri) tek başımıza kaldırmamızı beklemesin." dedi.

22 Ocak 2020 Çarşamba 12:18
Davos'ta Türkiye'den ABD'ye rest: Tek başımıza yapmayız, boşuna beklemeyin...

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Davos'ta NTV'nin canlı yayınında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

 

 

"Ticaret savaşları son dönemde arttı. Dünyada ihracatı en çok artan ilk 50 ülkenin 2019 ilk 9 aylık ihracatının yüzde 2.7 azaldığını Türkiye'de yüzde 2.6 arttığını görüyoruz. Bu konjonktürü pozitife çevirmek için fırsatlarımız olduğuna inanıyoruz Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi hem bizim hem AB için gecikti, siyasi çekişmeler nedeniyle engellemeler var; 2020'de bu konuda adım atabileceğimize inanıyorum. ABD 2018'de ek vergi getirdi sonra iki katına çıkardı. Biz de denk düşecek şekilde ek vergi getirdik. ABD ek vergileri kaldırırsa biz de kaldırmaya hazırız. Ancak kimse (bu vergileri) tek başımıza kaldırmamızı beklemesin."

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 50'nci Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantıları kapsamında Davos’ta kurulan Türk Evi'ni ziyaret etti.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63