Demir'den CHP’nin Altay tankı iddiasına manidar cevap

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoç'un Altay tankı projesinin iptaline yönelik yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

31 Ocak 2020 Cuma 14:43
Demir'den CHP’nin Altay tankı iddiasına manidar cevap

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, SSB ile OSTİM arasında işbirliği protokolü imza töreninin ardından basın mensuplarının "CHP'nin tank palet fabrikası ihalesinin feshi ve kendisinin görevi kötüye kullandığına yönelik iddialarına ilişkin sorusunu cevapladı.

 

 

Söz konusu ihaleyi son derece şeffaf yaptıklarını dile getiren Demir, "Siyasi polemiğe girmek istemiyoruz. Savunma sanayisinde onlarca proje ve ihale yapılıyor bunların kendine göre şartları var. Altay tankı nedir, prototip nedir, derslerine çalışsınlar ondan sonra bizle muhatap olsunlar." ifadesini kullandı.

Demir, Altay tankının motoruna ilişkin siyasi arenadaki gelişmeleri de takip ettiklerini söyledi. Türkiye ile Almanya arasında yapılan görüşmelere işaret eden Demir, "(Almanya'dan tank motoru temini) Konu, siyasi zeminde gündeme getirildi. Bu konuyla ilgileneceklerini belirttiler. Gelişmeleri takip edeceğiz. Bu konuda negatif geri dönüş olmadı. Yapılan görüşmelerde mesaj alındı, üzerinde çalışacakları söylendi." dedi.

 

 

 

Altay tankının envantere giriş zamanına ilişkin soru üzerine Demir, "İhalede T0 başlangıç şartı vardır, verilen prototip içinde kullanılan komponentler vardır. Eğer bu komponentleri sağlayamıyorsanız projeye başlayamazsınız. T0 imzayla başlayacak ümidimiz vardı ama bu konuda spekülasyon yapanların önümüze çıkan dış engeller için hiçbir yorum yapmaması manidardır." değerlendirmesinde bulundu.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63