Devlet başkanı son teklifini yaptı! Ülkenin başkentini değiştiriyorlar

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, bugün resmen Parlamento'ya teklifte bulunarak, ülkenin başkentini Cakarta'dan Kalimantan'a taşımak için gereken hamleyi yaptı.

16 Ağustos 2019 Cuma 08:18
Devlet başkanı son teklifini yaptı! Ülkenin başkentini değiştiriyorlar

İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberine göre, Joko Widodo teklifini Parlamento'daki ulusa sesleniş konuşması sırasında, ülkenin bağımsızlığının 74'üncü yıldönümünden bir gün önce yaptı.

Başkanlıktaki ikinci dönemi için ekim ayında yemin edecek olan Widodo, "Bu vesileyle, ulusal başkentimizi Kalimantan'a taşımak için izninizi istiyorum" ifadesini kullandı.

Başkentin sadece bir ulusal kimlik sembolü olmadığını, aynı zamanda ülkenin gelişimini temsil ettiğini savunan Widodo, "Bu, ekonomik eşitlik ve adaletin gerçekleştirilmesi için" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63