Doğu Akdeniz'de Türkiye-Yunanistan krizi! İsrail sessizliğini bozdu, ilk açıklama

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz üzerinden Türkiye'ye karşı saldırgan tutumunu sürdürmeye devam ediyor. Kabul edilmez şartları Türkiye'ye dayatmaya çalışan Atina hükümetine karşı çarpıcı bir uluslararası destek geldi. İsrail, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini açıklayıp Atina yönetiminin yanında olduğu mesajını verdi.

12 Ağustos 2020 Çarşamba 16:58
Doğu Akdeniz'de Türkiye-Yunanistan krizi! İsrail sessizliğini bozdu, ilk açıklama

Türkiye, Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetlerini sürdürüyor. Özellikle bu alanda Yunanistan saldırgan bir tutum ile Türkiye'nin hak ve menfaatlerini gasbetmeye çalışırken, bu tutumunu uluslararası sahada da haklı gösterme çabası içerisinde. 

 

Özellikle kendine AB ve dünya arenasından destek bulmaya çalışan Atina yönetimi, Avrupa'ya, Türkiye'ye karşı durma çağrıları yaparken Yunanistan'a çarpıcı bir destek geldi. İsrail yönetimi Atina hükümetinin yanında oldukları mesajını verdi.

"YUNANİSTAN'A TAM DESTEK"

Türkiye'nin MEB sınırları içerisinde gerçekleştirdiği sismik araştırma faaliyetlerine tehditler savuran Yunanistan'a İsrail sahip çıktı. Tel Aviv yönetimine Atina Büyükelçiliği'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada  bölgede yaşanan gerilimi nedeniyle Atina'ya dayanışma ve destek mesajı verildiği duyuruldu.

 

İsrail'in Atina Büyükeliliği'nden yapılan açıklama şu şekilde: "İsrail Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimi yakından takip ediyor. İsrail, deniz bölgelerinde ve Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırlandırmasında Yunanistan'a tam desteğini ve dayanışmasını ifade ediyor." 

AVRUPA'YA ÇAĞRI

Yunanistan'ın, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler üzerine Avrupa Birliği'ne (AB) Türkiye konulu acil toplantı çağrısında bulunduğu duyurulmuştu. Yunanistan Başbakanlık Ofisi tarafından dün yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı, AB Dışişleri Konseyi'ne acil toplantı çağrısında bulunacak" ifadelerine yer verilmişti.

Yunanistan daha önce de Başbakanlık düzeyinde Avrupa liderlerine uluslararası çağrıda bulunarak Türkiye'ye karşı harekete geçilmesi talebinde bulunmuştu.

YUNANİSTAN GERİLİMİ

Türkiye'nin kendi deniz sınırları içerisinde ilan ettiği NAVTEX'e yönelik saldırgan tutumlarla hareket eden Yunanistan, bölgede gerilimin mimarı olmuştu. Yunanistan-Mısır-GKRY ile MEB ilan ederek Türkiye'yi uydurma bir sınıra hapsetmeye çalışmıştı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Mısır'ın Türkiye'yi bölgede hapsetme planı Türkiye'nin girişimleriyle bozulurken, Doğu Akdeniz'de ilan edilen Navtex bölgesine giren gemiye, 5 fırkateyn eşlik etmişti.

Bununla birlikte Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz’de Ankara'ya karşı GKRY, Mısır ve İsrail'le iş birliğini güçlendirmeye çalışıyor.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63