Dört büyüklerin korkutan mali tablosu!

Fenerbahçe'nin net borcu Yüksek Divan Kurulu (YDK) toplantısında açıklanırken, dört büyüklerin düştüğü mali çöküntü bir kez daha gündeme geldi.

23 Ocak 2021 Cumartesi 15:14
Dört büyüklerin korkutan mali tablosu!

  
Haber7 Spor Servisi


Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un borçları her geçen sezon katlanarak artıyor. Son olarak Fenerbahçe'nin net borcu Divan Kurulu'nda açıklandı ve acı tablo bir kez daha gözler önüne serildi.

9 YILDA BÜYÜK ÇÖKÜŞ!

Türk futbolunun lokomotifleri olarak nitelenen söz konusu kulüpler, 2012 yılında sadece 2 milyar lira borçla yükümlüyken bu rakam 9 yılın ardından 12 milyara dayandı.

FENERBAHÇE'NİN BORCU 5 MİLYARA GİDİYOR!

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) toplantısı, koronavirüs tedbirleri kapsamında online olarak yapıldı.

Fenerbahçe Denetim Kurulu Üyesi Musa Erdemir, sarı-lacivertli kulübün borcunun 4 milyar 719 milyon 708 bin 486 TL olduğunu açıkladı.  

Erdemir, "30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla kısa vadeli 2 milyar 464 milyon 320 bin 994 TL, uzun vadeli ise 2 milyar 255 milyon 387 bin 492 TL olmak üzere konsolide toplam borç tutarı 4 milyar 719 milyon 708 bin 486 TL'dir" dedi.

Fenerbahçe 9 yıllık yapılandırma anlaşması yapıyor

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan ise, "Kulübümüzün çıkarları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplamda 9 yıllık bir yapılandırma anlaşmasına ilerleyen süreçte ise imza atacağız. Finansal çalışmalarımızın yanında kulübümüze gelir getirecek birçok anlaşmaya imza atıyoruz" şeklinde konuştu.

GALATASARAY'IN BORCU 2 MİLYAR 123 MİLYON TL

Galatasaray Başkan Yardımcısı Kaan Kançal, aralık ayı olağan divan kurulu toplantısında Bankalar Birliği ile yapılan görüşmeler ve mali konular hakkında açıklamalarda bulunarak ve sarı kırmızılı kulübün net borcunun 2 milyar 123 milyon TL olduğunu açıkladı.

Kançal, "Galatasaray Spor Kulübü’nün bağımsız denetimden geçmiş 9 aylık net borcu 1 milyar 462 milyon TL’dir. Bu net borç, konsolide finansal borcumuzdan kasamızdaki paramızın düşmüş halidir. Bunun üzerine 398 milyon TL finansal borç benzeri kalem dediğim kalem ekliyoruz. Bu finansal borç değil. İşletme sermayesinde açığından dolayı uzun bir süre ödeyemediğimiz piyasa tarafından fonlanan borcumuzu artık bir finansal borç olarak algılanıp, bunu da bu kaleme eklememizden kaynaklanan bir kalem. Toplam konsolide borcumuz 1 milyar 860 milyon TL. Net işletme sermaye kalemimiz var. Bu da 263 milyon TL ekside. Burada dönen varlıklarımız var. Galatasaray Spor Kulübü’nün 9. ay sonundaki toplam borcu, finansal + piyasanın fonladığı, 2 milyar 123 milyon TL. Bugün kepengi kapattık bizim finansal borçlarımız 1 milyar 860 milyon TL, piyasa borçlarımız 263 milyon TL. Toplamı 2 milyar 123 milyon TL" dedi.

Galatasaray ikinci yapılandırma için masada

Bankalar Birliği ile yapılacak olan ikinci yapılandırma ile ilgili eleştirilere cevap veren Kaan Kançal, "Bu yapılandırma olmasaydı çok fazla kur farkı zararına maruz kalacaktık. Bu yapılandırma ile ilgili görüşmeler bankalarla devam ediyor. Ana hatları ile 2+3 yıl olan yapılandırmamız 2+7 yıl toplam 9 yıl üzerinden çalışma yapılıyor." diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'IN BORCU 3 MİLYARIN ÜZERİNDE

Beşiktaş'ın online olarak gerçekleşen Divan Kurulu Toplantısı'nda Denetim Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, mali tabloları açıkladı.

Açıklanan rakama göre siyah-beyazlı kulübün toplam 3 milyar 376 milyon 82 bin TL. Siyah-beyazlıların alacağı ise 290 milyon 769 bin TL.

Yaşanan pandemi döneminde siyah-beyazlıların 91 milyon 286 bin TL zarar ettiği açıklanırken, son 3 aydaki zarar ise 40 milyon TL olarak belirlendi.

Beşiktaş'ın toplam temlikleri ise 5 milyar 406 milyon 223 bin TL.

Beşiktaş 2 yıl ana para ödemesiz 9 yıllık anlaşma yaptı

2 yılı ana para ödemesiz 9 yıllık anlaşma çerçevesinde Beşiktaş, bankalar konsorsiyumuna gelecek yıl, bu yılki harcamalarına göre yüzde 20 tasarruf sözü verdi. İlk 2 yıldan sonra kulüp, sabit gelirlerinin en az yüzde 50'sini borç ödemesine ayıracak. Kulüp gelirleri öncelikle vergi borçlarının ödemesinde kullanılacak. 2022-23 sezonun gelirlerinden yüzde 25 oranında faiz ödemesi kesintisi yapılacak. Bu para öncelikle transfer ve Avrupa gibi değişken gelirlerinden alınacak.

TRABZONSPOR 9 YILDA 128'DEN 928 MİLYON TL'YE!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 47 Olağan Genel Kurulu Toplantısı'nda Trabzonspor Kulübü'nün net borcu ise 99 Milyon 600 Bin Euro'ya (928 Milyon TL) olduğunu açıkladı.

Bordo-mavili ekibin 2012 yılındaki toplam borcu ise 178 milyon liraydı.

Trabzonspor 2+7 yıllık anlaşma yaptı

Bankalar Birliği ile yapılan 5 yıllık anlaşmanın 2+7 yıla çıkartılacağını belirtilen Ağaoğlu, "2+7 ilk 2 sene ana para ödemesiz takip eden yıllarda ise 7 sene ana para ve faiz ödemesiyle Bankalar Birliği ile anlaşma yapan kulüplerin borçları bir kez daha yeniden yapılandırılacak. 2018 yılında göreve geldiğimizde 182 Milyon Euro'luk bir rakam ile Trabzonspor tarihi zirvesinde borç devraldık. Bugün itibarıyla Trabzonspor Kulübü'nün net borcu ise 99 Milyon 600 Bin Euro'ya (928 Milyon TL) inmiş durumda. Her sene Trabzonspor'un borcunun 30 Milyon Euro eridiğini görüyoruz. 5 yıl bu finansal yapı devam ettiğinde borçlarının tamamından kurtulacaktır."

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63