Dünya devinden bomba altın tahmini! Serbest düşüşe geçecek

Dünya devi ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley'den altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken bir tahmin geldi. Morgan Stanley ons altını yılsonunda 1800 doların altında bekliyor.

15 Şubat 2021 Pazartesi 17:25
Dünya devinden bomba altın tahmini! Serbest düşüşe geçecek

Morgan Stanley, ABD'de enflasyonda yükseliş ons altında düşüş bekliyor. 

Ons altın genelde yükselen enflasyona karşı en güvenilir hedge araçları sayılsa da Morgan Stanley Çapraz Varlıkları Birimi Başkanı Andrew Sheets, durumun bu yıl ons altında için geçerli olmayacağını düşündüklerini söyledi.

Sheets, kurum olarak ABD'de enflasyonun gelecek 2 yıl %2'nin biraz üzeri seviyelere çıkacağını tahmin ettiklerini hatırlattı. Bununla birlikte altında ise yılsonunda düşüş beklediklerini kaydetti.

2021 yılında ekonomik verilerde iyileşme, politikada yumuşama, faizlerde artış tahmin ettiklerini belirten yönetici, diğer emtiaların altından yüksek performans ortaya koyacağını tahmin etti. Sheets, ons altının yılı 1800 oların bir miktar altında kapatacağını öngördü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63