Dünya piyasalarında ralli başladı! TL de günün yıldızı oldu

Pfizer ile BioNTech, covid-19 salgınına karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşının virüse karşı %90 etkili olduğunu açıkladı. Gelen aşı açıklaması sonrası altında düşüş yaşanırken küresel piyasalarda ralli başladı. Merkez Bankası Başkanı Ağbal'ın açıklamalarıyla beraber TL ise tüm gelişen ülke paralarının değer kazandığı işlem gününün yıldızı oldu.

09 Kasım 2020 Pazartesi 17:37
Dünya piyasalarında ralli başladı! TL de günün yıldızı oldu

Pfizer'in Başkanı ve CEO'su, gelişmeyi bilim ve insanlık için harika bir gün olarak niteledi. BioNTech CEO'su ise daha önceki aşıların yüzde 60-70 oranında etkili olması beklenirken "yüzde 90'dan fazla bir oranın inanılmaz" olduğunu belirtti.

 

Çin’de görülen ve tüm dünyaya yayılan covid-19 salgının da vaka sayısı 50 milyonu can kaybı da 1 milyon 250 bini geçti. Pfizer ile BioNTech tarafından açıklanan aşı haberi, salgının kontrol altına alınabileceği umutlarını artırdı.

Endekslerle beraber en hızlı yükselişi petrol gösterdi. Brent %10 yükselişle 43.50$ seviyesini aştı.

-Ons altın1,965$ seviyesine çıkarak 16 Eylül sonrası zirveyi görmesinin ardından %4 kayıpla 1,875$ seviyesine geriledi.

-Gümüş %5,5 kayıpla 24.23$ seviyesine geriledi.

-Küresel belirsizliği ölçen VIX Endeksi bugün %5 gerileyerek Ağustos ayı sonrası en düşük seviyeye geriledi.

-Risk iştahının artmasıyla güvenli varlıklarda yaşanan düşüşe Japon yeni de eşlik etti ve yen bugün dolar karşısında %1,5 değer kaybetti.

GELİŞEN ÜLKELERİN PARALARI DEĞER KAZANDI: TL GÜNÜN YILDIZI OLDU

-Tüm gelişen ülke paralarının değer kazandığı işlem gününün yıldızı Türk Lirası oldu. TL, yeni başkan ve faiz artırımı beklentileri ile bugün gün içinde dolar karşısında %6 değer kazandı ve kur 8,0 seviyesi altını test etti. CDS tarafında da 500 bp altına gerileme olurken BİST 100 hem iç hem de küresel haber alkışıyla bugün %3,5 primle 1.235 puana çıktı, bu seviye Şubat sonrası en yüksek seviye oldu. BİST Bankalar da ise günlük kazanç %7’yi aştı.

 

 

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63