Dünyada dengeleri değiştirecek çizgi! Geri sayım başladı

ABD ve AB arasında gerilime yol açan Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattında sona gelindi. Operatör şirket Alman Nord Stream 2 AG hattın ağustos ayında tamamlanacağı ve yılsonuna kadar faaliyete geçeceğini açıkladı.

12 Temmuz 2021 Pazartesi 12:39
Dünyada dengeleri değiştirecek çizgi! Geri sayım başladı

Nord Stream 2 AG CEO'su Mathias Warnig, Handelsblatt gazetesine verdiği demeçte Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattının yapımının önümüzdeki ay tamamlanması beklendiğini, hattın yılsonuna kadar faaliyete geçmesi gerektiğini belirtti.

Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesi

"HEDEFİMİZ BU YIL İÇİNDE FAALİYETE GEÇİRMEK"

Warnig, “Şu anda boru hattının yüzde 98’i tamamlanmış durumda. Kalan yüzde ikili kısım iki koldan biri ile ilgili. Diğer kolun yapımı sonuna kadar tamamlandı. Yapımın ağustos sonuna kadar bitmesini öngörüyoruz. Amacımız boru hattını bu yıl içinde faaliyete geçirmek” ifadelerini kullandı.

Kuzey Akım-2 için rahatsızlık sürüyor! İpleri gerecek 'Rusya kararı'Kuzey Akım-2 için rahatsızlık sürüyor! İpleri gerecek 'Rusya kararı'

Kuzey Akım 2 dengeleri değiştirecek! ABD'den sürpriz Almanya kararıKuzey Akım 2 konusunda ABD'den sürpriz Almanya kararı

Rusya'dan ABD'ye rest: Yaptırımlar korkutmadı yüzde 92'si hazırRusya'dan ABD'ye rest: Yaptırımlar korkutmadı yüzde 92'si hazır

Test ve sertifikasyon çalışmalarının her iki kol üzerinden 2-3 ay süreceğine değinen Warnig, “Tamamlanan kol üzerinde bu çalışmaya zaten başlamış durumdayız. ABD’den gelen yaptırım tehdidi, çalışmalarımızı her açıdan önemli ölçüde zorlaştırdı, bu aynı zamanda sertifikasyon için de geçerli. Ancak çözümler üzerinde çalışıyoruz ve mutlaka bir yolunu bulacağız. Sonuç, tüm uluslararası gereksinimleri ve endüstri standartlarını karşılayan bir boru hattı olacak” vurgusunu yaptı.

"10 YIL SONRA HİDROJEN TAŞIMAYA HAZIR OLACAK"

Gelecekte boru hattının metan-hidrojen karışımını da taşımaya uygun hale getirileceğine dikkat çeken Warnig, “Çok net bir hedef belirledik, Kuzey Akım-2 10 yıl sonra hidrojen taşımaya hazır olacak. Umut verici ön çalışmalar şimdiden yapıldı. Lojistik testler halen devam ediyor, ancak şu anda test ve sertifikasyon yapan şirketlerin çalışmaları yaptırım tehdidiyle engelleniyor. Bu sorunu en kısa zamanda çözmeyi umuyoruz” diye konuştu.

Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesi

KUZEY AKIM 2 BORU HATTI PROJESİ

Toplam maliyeti 10 milyar avro civarında olması beklenen Kuzey Akım 2 projesiyle yılda 55 milyar metreküplük Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya sevk edilmesi planlanıyor. Rus enerji şirketi Gazprom, ABD’nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle İsviçreli yapımcı şirketin çalışmaları durdurduğu için Kuzey Akım-2’nin yapımını kendi imkanlarıyla devam ettiriyor.

ABD, Ukrayna, Polonya ile Baltık ülkelerinin inşasına karşı çıktığı projenin ortakları arasında proje sahibi Gazprom'un yanı sıra Shell, OMV, Engie, Uniper ve Wintershall gibi şirketler yer alıyor.

KAYNAK: SPUTNIK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63