Efsane yatırımcıdan Türkiye açıklaması

“TCMB'nin faiz kararını artırması iyi oldu, liranın değer kaybı önlendi” diyen Mobius, faiz artışının Türkiye'nin faydalanacağı bir ortam yaratacağını ifade etti.

20 Kasım 2020 Cuma 08:58
Efsane yatırımcıdan Türkiye açıklaması

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Merkez Bankası’nın politika faizini 475 baz puan artırarak yüzde 15'e çıkarmasının piyasalarda olumlu karşılandığını söyledi ve söz konuşu artışın Türkiye'ye fayda sağlayacak bir ortam oluşturduğunu ekledi.

 

 

Mobius, Bloomberg HT’ye verdiği demeçte, “Türkiye'ye güvenimizi kaybetmedik. Türk hisselerini içeren bir portföyümüz var. Yaşanan problemlere rağmen hisselerin iyi bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mobius, daha fazla Türk varlığı alma planları hakkındaki soruya, Türkiye’deki ve diğer gelişen piyasalardaki mevcudiyetlerini artıracaklarını söyledi.

 

 

Uluslararası yatırım bankası JP Morgan'ın ise raporunda, yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevine kararlı başladığını ve yapılan 475 baz puanlık faiz artışının ihtiyatlı bir hamle olduğu ifade edildi.

KAYNAK: DÜNYA

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63