Emekli amirallerin 'bildirisine' tepkiler devam ediyor

Emekli amirallerin milli iradeyi hedef alıp darbe imaları barındıran bildiriyi açıklamalarının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor.

04 Nisan 2021 Pazar 15:55
Emekli amirallerin 'bildirisine' tepkiler devam ediyor

Deniz Kuvvetleri'nden emekli 103 eski amiral gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve görevdeki bir amiralin cübbe ve takkeli fotoğrafını konu edinerek milli iradeyi tehdit eden ve darbe imaları barındıran bildiri yayınladı. 

Gece yarısı yayınlanan bildiriye Türk siyasetinden tepkiler gelmeye devam etti.

"KÖTÜ NİYETLİ BİR GİRİŞİM"
 

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, bildiride neyin amaçlandığının mümkün olmadığını ifade ederek, "Her şeyi birbirine karıştırmışlar Kanal İstanbul, Montrö ve başka konular... Dolayısıyla ben şunu söyleyeyim... Montrö anlaşması, İstiklal Harbimizi kazandıktan sonra Türk boğazlarında ticaretin serbestçe yapılmasına imkan veren ve Türkiye'nin hükümranlık haklarını gözeten önemli bir anlaşmamızdır. Dolayısıyla Montrö anlaşması Türkiye'nin hak ve menfaatlerini, güvenliğini hiç kimsenin tehdit etmediği müddetçe devam etmesi ülkemizin önemli konularından biridir. Burada Montrö'yü veya Kanal İstanbul'u açıklamanın içine yerleştirmek tamamen kötü niyetli bir girişimdir." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE DÜŞMANLARININ EKMEĞİNE YAĞ SÜRDÜLER" 
 

Türkiye birçok sorunla boğuşurken ve baş ederken, bu kadar önemli bir konuma taşınmışken, emekli amirallerin "muhtıra" yayımlamalarının, utanç verici bir durum olduğunu belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı"Elbette ki bunun herhangi bir sonucu doğurmayacağı, doğuramayacağı da açık ortada." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bir organize çalışma. Belli ki bu çalışma üzerinde oturulmuş, planlanmış. Bu rastgele bir konuya tepki vermek ölçeğinin çok ötesinde, organize bir çalışma. Organize kavramı da özellikle ceza hukukunun bir kavramı, o bakımdan kullanıyorum. 103 kişinin ismi yazılmış ama bunun hazırlanmasında, bununla ilgili kanaat oluşturmasında, bunun eyleme konulmasında başkalarının dahli var mı, yok mu elbette ki Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının çok haklı olarak açtığı soruşturma kapsamında enine ve boyuna detayları tartışılacak."

Yazıcı, "bunun amacının ne olduğu ve arkasında kimler olabileceği" sorusuna, "Bunun ele aldığı konular, vermek istediği mesaj, tarzı, şekli ve zamanlaması itibarıyla baktığınız zaman organize bir çalışma olduğu görünüyor. 103 tane. Niye 103 tane amiral var da, 103 vatandaş değil? Bunlar özellikle bir planlamanın sonucu." yanıtını verdi.

Başka bir soru üzerine Yazıcı, bunu, Türkiye'nin Akdeniz'de, özellikle "Mavi Vatan"da sağladığı pozisyonları zayıflatmak ve Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmek amacıyla yapılan bir girişim olarak gördüğünü vurguladı.

Hayati Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bir araya gelinmiş, organize bir şekilde bir muhtıra verilmiş dün akşam. Bu bildiri filan değil, bildiri olmanın ötesinde bunun ismi düpedüz bir muhtıra. Emekli askerler muhtıra vermiş, emekliliklerinin titrlerini de kullanıyorlar. İçeriği, şekli, zamanlaması ve hedef aldığı milli çıkarlara yönelik içeriği itibarıyla bu bir muhtıradır. Elbette ki Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da çok haklı olarak hemen kovuşturma başlatmış ve bunu enine boyuna, arkasında olanlar, bunun içerisinde olanları da deşifre etmek suretiyle Türk Ceza Kanunu'nda yaptırımı neyse onu belirleyecek. Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı nezdinde bunlar hesap vereceklerdir, hukuk devletinin gereği de budur."

"ANAYASAL DÜZENE KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇ!"
 

"Şimdi bir kez daha darbeci vesayetçi cuntacı bir güruhun demokrasiyi içine sindirememiş demokrasinin kurusallaşmasından rahatsız olan kendi egemenlik alanlarının kendi nüfuz alanlarının daralmasından yok olmasından rahatsız bir kesimin hezeyan dolu bir bildirisiyle karşı karşıyayız." diyen AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "Hukuki olarak anayasal düzene karşı işlenmiş bir suçla karşı karşıyayız." açıklamasında bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "15 Temmuz'un gerçek kahramanları olan Türk milletinin her bir ferdi, bu darbe girişimini anlamlandıracak şekilde 103 eski amiralin yaptıkları bu muhtıra benzeri şeyi okuyanlar muhakkak ki tıpkı 15 Temmuz'da gösterdikleri direncin benzerini ortaya çıkaracaklar." dedi.

Gazeteci Nedim Şener'de bildiriye ilişkin, "'Aziz Türk Milleti' diye başlıyordu Aziz Türk Milleti, 'bildiri' meraklılarına gereken cevabı verdi. Daha ilerisini 15 Temmuz’da gösterdi. Olmayan tartışma üzerinden yazılan şu bildiriye uğursuz firari şerefsizlerin verdiği desteğe bakın yapılanın yanlışlığını görürsünüz." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63