Enes Kanter köşeye sıkıştı! Giderse tutuklanabilir

ABD'li senatör Wyden, NBA maçı için Kanada'ya gitmesi gereken FETÖ'cü Enes Kanter konusunda Kanada'dan güvenlik garantisi istedi. Kanadalı yetkililer, hakkında uluslararası kırmızı bülten çıkarılan bir kişinin tutuklanıp tutuklanmamasına dair kararın devletlere ait olduğunu hatırlattı.

15 Mayıs 2019 Çarşamba 13:02
Enes Kanter köşeye sıkıştı! Giderse tutuklanabilir

ABD'li senatör Ron Wyden, Türkiye'nin hakkında kırmızı bülten çıkardığı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’e yakınlığı ile bilinen basketbolcu Enes Kanter konusunda Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya mektup yazdı.

Oregon senatörü Wyden, FETÖ firarisi Kanter'in forma giydiği Portland Trail Blazers'ın NBA finaline kalması halinde 26 yaşındaki basketbolcunun güvenli bir şekilde Kanada'ya girebilmesinin sağlanmasını talep etti.

Oregon eyaletine bağlı Portland kentinin kulübü olan Trail Blazers'ın finalde Kanada ekibi Toronto Raptors ile karşılaşma ihtimali bulunuyor.

Trudeau'ya gönderdiği mektupta, Kanter'in geçen Mart ayında güvenlik endişeleri nedeniyle Kanada'daki bir NBA maçına gitmediğine dikkat çeken Wyden, Portland Trail Blazers ve Toronto Raptors'ın finale kalması durumunda İsviçre doğumlu basketbolcunun bir kez daha benzer kaygılarla hareket etmek zorunda kalacağını belirtti.

Türkiye, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle geçen Ocak ayında Kanter hakkında Interpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkarmıştı. Kanter'in Türk pasaportu da 2017 yılında iptal edilmişti.

KANADA'DAN CEVAP

Associated Press'in haberine göre, Kanada hükümetinden üst düzey bir yetkili, ellerine ulaşan mektubu değerlendirdiklerini belirtti. İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan ve konuya dair ilk izlenimlerini aktaran yetkili, Interpol'un kırmızı bülten sisteminin suistimal edildiğine dair bulgular olduğunu ancak kesin görüş için daha detaylı bir inceleme yapmaları gerektiğini söyledi.

Kanadalı yetkili, hakkında uluslararası kırmızı bülten çıkarılan bir kişinin tutuklanıp tutuklanmamasına dair kararın devletlere ait olduğunu hatırlattı. Yetkili, "Uygulanıp uygulanmayacağına Kanada karar verecek" dedi.



ABD'Lİ SENATÖR BLAZERS TARAFTARI

Portland Trail Blazers taraftarı olan ve sık sık maçlara da giden Wyden, geçtiğimiz günlerde Kanter ile çektirdiği fotoğrafı Twitter hesabından da paylaşmıştı.



Kaynak: DW

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63