Erdoğan duyurdu: Solunum cihazı Somali'ye gönderildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından Somali'ye yapılan tıbbi malzeme yardımını duyurdu. Erdoğan, "Aziz Milletim, senin kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır!" dedi.

02 Mayıs 2020 Cumartesi 14:41
Erdoğan duyurdu: Solunum cihazı Somali'ye gönderildi

Türkiye’nin dünyanın koronavirüsle mücadelesine yönelik yardımları devam ediyor. Son olarak yardım yapılan ülkelerin arasına Somali de katıldı.

Türkiye'de üretilen yerli yoğun bakım solunum cihazları yurt dışına ilk kez Somali'ye yardım maksadıyla gönderildi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İtalya, İspanya'dan sonra Türkiye'nin yardım eli bu kez Somali'ye uzandı.

Erdoğan paylaşımında, "Aziz Milletim, senin kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır!" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklama;

 

MilliTeknolojiHamlesi ile geliştirdiğimiz solunum cihazları Somalili kardeşlerimize nefes olacak. Medeniyet imkân değil, vicdan meselesidir. Milletimizin imkânları da vicdanı da mazlum ve muhtaçların yanındadır.

Aziz Milletim, senin kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır!

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda 14 gün gibi kısa bir sürede Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli yoğun bakım solunum cihazları da hastanelerde ihtiyacı bulunan Somali'ye gönderildi.

Ay yıldızlı al bayrak ve Cumhurbaşkanlığı forslarının yapıştırıldığı kolilerin içinde 10 solunum cihazının yanı sıra tulum ve maske gibi diğer tıbbi ekipmanlar da vardı.

Yardım kolilerinin üzerinde Mevlana’nın, “ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var” sözü ve “Türkiye’den Somali halkına sevgilerle” ifadeleri de yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait A400M tipi askeri kargo uçağı ile taşınan yardımlar başkent Mogadişu’ya ulaştırılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63