Erdoğan karşıladı: Türk SİHA'ları için Türkiye'ye geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda'yı resmi törenle karşıladı. Polonya Cumhurbaşkanı, SİHA anlaşması için Türkiye'ye geldi.

24 Mayıs 2021 Pazartesi 16:22
Erdoğan karşıladı: Türk SİHA'ları için Türkiye'ye geldi

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe'de ağırlanıyor. Duda, SİHA anlaşması için Türkiye'ye geldi.

Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Duda, heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmenin ardından anlaşmaların imza törenine katılacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

POLONYA SAVUNMA BAKANI: 24 ADEET SİHA İÇİN EL SIKIŞTIK 

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "İyi haberler yakında geliyor... Beklemede kalın" diyerek Bayraktar TB2'nin fotoğrafını paylaşmıştı.

Polonya, Türkiye'den onlarca SİHA satın aldığını açıkladı

Bu paylaşımından bir gün sonra Blaszczak, ülkesinin 24 adet Bayraktar TB2 S/İHA'sı satın alacağını ve ilk teslimatın 2022'de yapılacağını kaydetti.

Bu tedarikle birlikte Türkiye, bir NATO ülkesine ilk defa SİHA ihracatı gerçekleştirmiş oldu.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63