Erdoğan sitem etti: Bu tutumları bizi çok çok üzmüştür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçılar ve sporcularla buluştuğu iftar yemeğinde konuşma yaptı. Erdoğan, bazı sanatçıların siyasi tartışmalara taraf olmasının doğru olmadığını belirterek 'bu tutumları bizi çok çok üzmüştür' dedi.

25 Mayıs 2019 Cumartesi 21:49
Erdoğan sitem etti: Bu tutumları bizi çok çok üzmüştür

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Fevkalade bir durum olmazsa 2021 yılında Taksim'deki eski adıyla AKM'yi inşallah opera binası olarak yetiştirmiş olacağız.

Sanatçı ve sporcu olarak toplumu etkileme ve yönlendirme gücünüzü hayırlı işlerde kullandığınız her durumda daima yanınızda yer alacağımı bilmenizi istiyorum.

Önünü arkasını tam olarak bilmeden siyasi tartışmalara taraf olan sanatçı ve sporcuların durumu bizi çok çok üzmüştür ve üzüyor.

Hep söylediğim gibi, sanatçı sanatıyla, sporcu sporuyla konuşu ve buradan hasıl olan itibarı da ülkesi ve milleti için kullanır.

Türkiye'nin iftihar verici eserlerinin açılışında hazır bulunmak, milli bayramlarda yer almak, kritik dönemlerde destek amacıyla kamuoyu önüne çıkmak başkadır, günlük siyasi polemiklerde taraf olmak bambaşkadır.

Sanatçı ve sporcunun siyaset yapma hakkı yok mu? Elbette var. Bizim partimizde çeşitli kademelerde vazife üstlenen pek çok sanatçı, kültür insanı ve sporcu arkadaşımız bulunuyor. Başka partilerde de aynı kimlikte kişiler mevcut.

Bir siyasi partiye üye olmak suretiyle, yani siyasetçi kimliğiyle bu faaliyet yürütülebilir. Ama sadece sanatçı ve sporcu kimliğine sahip kişilerin siyasi polemiklerde yer almaları onları yıpratır, milletimizin de yüreğinde kırgınlıklara yol açar.

Bugün burada bulunan tüm sporcu ve sanatçılarımızın, sorumluluklarının bilincinde olduklarını biliyorum. Bunun için sizleri, şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Sağolun varolun.

AYRINTILAR GELİYOR...

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63