Erdoğan: Suriye topraklarında gözü olanlar terk etsin orayı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Old Billingsgate'de Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi. Erdoğan, "Bizde diyorlar ki, 'Suriye'den ne zaman çıkacaksınız'. Biz de onlara tek bir şey söylüyoruz. 'Sizin Suriye'de ne işiniz var. Suriye'ye sınırınız var mı' Evet biz oradayız ve bu teröristleri oradan temizleyene kadar da oradan çıkmayacağız. Bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok ama gözü olanlar terk etsin orayı"

05 Aralık 2019 Perşembe 00:21
Erdoğan: Suriye topraklarında gözü olanlar terk etsin orayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'da Old Billingsgate binasında Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

 

 

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE VAR

Bugün üzerinde oyun oynanan değil, kararlı bir Türkiye var. Bugün 2002' ye göer ekonomisini 3,5 kat büyütmüş, ihracat rakamlarında rekora koşan bir Türkiye var. Bugün 17 yıl öncesine göre çok daha güçlü bir Türkiye var.

TÜRKİYE EMİN ELLERDE

Türkiye emin ellerde. Türkiye emniyet, huzur ve barış içinde. Bugün 17 öncesine göre çok daha güçlü bir Türkiye var. Bugün üzerinde rahat oyun oynanan değil bölgesinde oyunbozan kararlı bir Türkiye var. Bugün birkaç milyar dolar için el açan değil insani yardım için çok cömert bir ülke var. Bugün kişi başı mili gelirini 3 bin 500 dolardan 9 bin dolara çıkarmış bir Türkiye var. Bugün haklarını savunan menfaatlerini koruna güçlü bir Türkiye var. Bugün mazlum ve mağdura sahip çıkan bir Türkiye var. Dünyanın hiçbir ülkesinde bugün Türkiye’den başka tek elde yardım edem bir ülke yok.

 

TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEYENE KADAR ORADAYIZ

Tabi bize herkes akıl veriyor. Suriye’de sizin ne işiniz var, diyor. Bizim onlara verdiğimiz bir cevabımız var. Sizin Suriye’de ne işiniz var? Suriye’ye sınırınız var mı? 10 bin km’den oraya geliyorsunuz. 3-5 bin km’den oraya geliyorsunuz. Ama bizim 900 km sınırımız var. Biz oradayız, orayı bu teröristlerden temizleyene kadar oradan çıkmayacağız. Bizim Suriye’nin toplarında gözümüz yok, ama gözü olanlar lütfen terk etsinler. Biz sadece 82 milyonun güvenliğini değil aynı zamanda yurt dışında yaşayan 6,5 milyon vatandaşının da güvenliğini kuruyan diplomasi güçlü bir ülkeyiz.

Silah üzerinden, ölüm üzerinden, acı, kan, baskı ve tehdit üzerinden ülkemize kurulan tuzakların hepsi çöküyor. Türkiye'yi terörle, şantajla terbiye edeceklerini zannedenler, hedeflerine ulaşamamanın mahcubiyetini yaşıyor.

Türk toplumu, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkilerin gelişmesi noktasında da kritik rol oynuyor. Vatandaşlarımızın ekonomik hayattaki başarılarını İngiltere’de siyasi hayata yeterince yansımadıklarını görüyoruz.

Milli hassasiyetleri yüksek sivil toplum örgütlerine, birçok yere kıyasla Birleşik Krallık'ta daha fazla ihtiyacımız var. Bunun için çok daha örgütlü, organize ve dayanışma içinde hareket etmenizi bekliyoruz

Terör örgütlerine bilabedel on binlerce tırla silah, mühimmat, araç gönderenler bize paramızla silah vermediler, araç gereç vermediler.

"BİZ DİYOR MUYUZ HRİSTİYAN TERÖRİST"

Bugün NATO toplantısında başsağlığı dileklerimi ifade ettim. Terör konusu bizim 40 yıllık konumuzdur. Bütün bunlar olurken maalesef bizim kapımız çalınmadı. Başınız sağ olsun demediler.

Terörle mücadelede bize akıl verenlere siz aklınızı kendinize saklayın diyoruz. Bir de İslami terör ifadesini kullananlara gidin aynaya bakın diyoruz. İslam bir barış dinidir. Barış dini olan dinimize asla terörü yakıştıramazsın. Bu ifadeyi kullananları ben de lanetliyorum. Peki, Yeni Zelanda’da belli bir Müslümanı namaz esnasında şehit edenler kimdi? Hristiyan mı? Biz diyor muyuz Hristiyan terörist. Kullanmayız. Çünkü dinimiz buna da izin vermez. Dünyada hala saygın ülkelerin saygısız liderleri bu ifadeleri kullanıyor. Bu bizi üzüyor.

İslam bir barış dinidir. Dinimize asla terörü yaklaştıramazsınız, terörün yanına sıfat olarak İslam'ı koyamazsınız. Bu ifadeyi kullananları lanetliyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63