Erdoğan'dan ABD'deki işgal girişimine dair açıklama! Biden mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki Kongre işgaline dair yaptığı açıklamada, lafa geldiği zaman demokrasinin beşiği diye ifade edilen ABD'deki bu sürecin kendisi dahil tüm insanlığı şok ettiğini söyledi. ABD ve ABD medyasının Türkiye'deki olaylarda takındıkları tavrı hatırlatan Erdoğan, başkanlığı tescillenen Joe Biden yönetiminin süreci devralıp sükuneti sağlayacağını ifade etti.

08 Ocak 2021 Cuma 14:40
Erdoğan'dan ABD'deki işgal girişimine dair açıklama! Biden mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Kongre'yi işgal girişimi ile başlayan ve 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle son bulan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Tüm insanlığın yaşananlar dolayısıyla şok olduğunu belirten Erdoğan, "ABD tarihinde olmamış bir vakayla karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz. Lafa geldiği zaman demokrasinin beşiği diye ifade edilen ABD'deki bu süreç, gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir, şaşırtmıştır. Bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde sessiz kalan ve farklı mesajlar yayınlayan ABD ve ABD medyası, Gezi olaylarında biz siyasilere ne gibi açıklamaları olmuştur, ne gibi tehditler savurmuştur ve bizim sabrımız siyasiler olarak o zamanki tavrımız çok açık ve net ortadayken, ABD'nin tutumu çok farklıydı. O zaman işin başında Demokratlar vardı, Demokratlar neyse Cumhuriyetçilerin de aynı olduğunu gördük. Demokrasi için yüz karası olduğunu görüyoruz. 20 Ocak itibariyle Biden'a devir teslim yapılacaktır. Bundan sonraki süreçte Sayın Biden ile ABD huzuru sükuna kavuşur. Böyle bir salgın döneminde hassasiyetle bu sürecin devam etmesi lazım. Uluslararası ilişkilerde ABD'nin de girmesi gerekir. Tabii 4 ölü var. Ölenlerin ailelerine sabırlar dilerken özellikle yaralılara da geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63