Ermenistan itiraf etti: Rusya'dan alınanlar 4 gün dayandı

Azerbaycan ordusunun Karabağ başarısında stratejik öneme sahip ola Türk SİHA'ları dünyada konuşulmaya devam ediyor. Ermenistan Savunma Bakanlığı Askeri Kontrol Servisi eski başkanı Hagopyan,Rus yapımı önleyicilerin, Türk SİHA'ları karşısında sadece 4 gün dayanabildiğini söyledi.

20 Kasım 2020 Cuma 11:08
Ermenistan itiraf etti: Rusya'dan alınanlar 4 gün dayandı

Azerbaycan'da Dağlık Karabağ'a kavuşanın sevinci devam ederken, zaferin elde edilmesinde en önemli etkenlerden biri olan Türk SİHA'larının başarısı da halen konuşuluyor.

 

 

Taktik becerileri ve üstün özellikleriyle sahada önemli bir üstünlük sağlanmasına neden olan Türk SİHA'ları hakkında Ermenistan'dan da itiraf gibi bir açıklama geldi.

"RUS SİSTEMLERİ 4 DÜN DAYANABİLDİ"

 

 

Ermenistan Savunma Bakanlığı Askeri Kontrol Servisi eski başkanı Movses Hagopyan Türk SİHA'larının kabiliyet üstünlüğüne ilişkin "En modern Rus elektronik karşı önlem sistemleri Pole-21, Karabağ'da Bayraktar İHA/SİHA'larının faaliyetini 4 gün dengeleyebildi, ondan sonra işlevsiz kaldı." açıklamasında bulundu.

"SAVAŞIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ"

Türk SİHA'larının Azerbaycan'daki faaliyetlerine ilişkin daha önce de Rusya'nın İzvestiya gazetesi  "Ermeni güçleri Türk İHA'lar karşısında çaresiz kaldı." diye yazmıştı.

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül'de başlattığı operasyonda 5 kent merkezi 4 kasaba ve 286 köyün kurtarılması üzerine Ermenistan yenilgiyi kabul etmiş, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya imza atmıştı. 

KAYNAK: MİLLİYET

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63