Fatih Erbakan'dan 'bildiri' açıklaması: 28 Şubat'ta da benzerlerini gördük...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 103 emekli amiralin hadsiz bildirisine ilişkin, "28 Şubat'ta da benzerlerini gördük..." dedi.

04 Nisan 2021 Pazar 11:52
Fatih Erbakan'dan 'bildiri' açıklaması: 28 Şubat'ta da benzerlerini gördük...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı.

Erbakan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Yeniden Refah Partisi, çok kısa sürede 81 ile yayıldı. Ankara'da 40 binin üzerinde insanın katıldığı büyük bir kongre gerçekleştirdik. 120 bin üye sayımızı aştık. Teşkilatlarımızda 150 bin form da sisteme girilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Seçimlere girme hakkımızı bir seneden fazla oldu, elde ettik. 

Biz kim yaparsa yapsın bizim işimize gelse de gelmese de doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz. Eylemlerle söylemlerimiz uyumlu olacak. 

NEDEN SİYASET?

Merhum Erbakan hocamıza 54.Hükümet'te yaptıklarından dolayı dua ediliyor. Böyle bir mükafatı böyle bir ödülü siyaset dışında elde etmeniz mümkün değil. Erbakan hocamızın dediği gibi siyaset bir ibadet. Kıbrıs'ta Erbakan hocamıza dua ediliyor. 45 sene oldu, hala dua ediliyor...

Siyaset her Müslümanın yapması gereken bir çalışma. Erbakan hoca zihinlerde bir devrim yaptı. Siyasetin insanların sıkıntısından kurtarmak için yapılırsa bir ibadet olacağını söylemişti. 

SİYASETTE ÇİFTE STANDART

Parti kapatmak çare değil ama 28 Şubat'ta yaşananlar ve aynı kişilerin şu anki tavırları siyasetteki çifte standardı ortaya koyuyor... 

YENİ PARTİ NEDEN KURULDU?

Saadet Partisi Genel Merkez'de bir avuç insan hala sorun çıkarmaya devam ediyor. Algı operasyonunu yaptılar, inandırdılar. Biz Saadet Partisi'nden dışarıya çıkartıldık. Huzur içinde çalışmaya müsaade edilse biz niye böyle bir hareket yapalım... Biz her Milli Görüşçü hangi haklara sahipse biz de o haklara sahip olmak istedik... Yanlışların üzerine biz de genel başkan olalım dedik... Ama üyeliğimizi düşürdüler... Biz de kendi yolumuza yöneldik. Milletimiz bizim farkımızı, nasıl ayrıştığımızı çok iyi biliyor. 

SEÇİM İTTİFAKI

Her pati kendi gücüyle bağımsız olarak başarı elde etmek ister, biz de bunu istiyoruz. Ama mevcut sistemde tek başına hareket etmeniz zor, bunu iktidar partisi bile yaşıyor... Bizde seçime yakın dönemde bir ittifakın içinde yer alabiliriz.

Kendimizi ikisine de yakın veya uzak olarak görmüyoruz. Kendi çizgimize, Milli Görüş çizgisine yakın olması gerekiyor. Milli Görüş'ün politikalarında mutabık kalınması gerekiyor. Bunu kastediyoruz. D8 önceleyecek, D60 için çalışmalar yapacağız. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ 

Çok geçte olsa bir yanlıştan dönüldü. Doğruya doğru yanlışa yanış... Ayasofya konusunda destek olduk. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Ayasofya'nın açılması tebriğinde temaslarımız oldu, ama siyasi bir temas olmadı. Önemli olan milletin derdine derman olunması... 

Cumhurbaşkanı'nın Asiltürk'ü ziyaret etmesi doğal, Cumhurbaşkanı tecrübeli bir siyasetçi. 

Necmettin Erbakan'ı anma programına herkes davet edildi ancak ailesi davet edilmedi.

HDP'NİN KAPATILMASI

Parti kapatmalara karşıyız. Suçun şahsiliği vardır diyoruz. HDP'nin kapatılmasından en çok PKK memnun kalacaktır.

AMİRALLERİN HADSİZ BİLDİRİ

Zannedersem namaz kılan bir amiral görüntüsü yansımış... O biraz da kast ediliyor. Bu tabii ki acı bir şey. Şehidi şehit yapan mana o namazın içinde gizli. Yani bunu Milli Görüş olarak da Erbakan hocamızda defalarca dile getirdi. Yani şehit olmayı arzulaması, şehit olmayı kabul etmesi canı pahasına vatan savunmasında bulunması, gen 20 yaşında, 18 yaşında bir insanın ancak bu mana ile mümkün. Bu inançla bu imanla mümkün... Yani bununla savaşmak bununla mücadele etmek ve arkasından da şehit olmasını vatan savunmasını beklemek, tam bir tezat. Gerçekten de çok yanlış bir yaklaşım. 28 Şubat'ta da geçmiş dönemlerde benzerlerini gördük.

Montrö konusunda bir şey varsa, kıdemli bir insan uyarısını yapar... Bu ayrı bir şey... Hem tabii insan haklarına millet iradesine aykırı, hem de biraz evvel söylediğim gibi milletin inancıyla kavga ederek, şehidi şehit yapan manadan rahatsız olarak, bir yere hiç bir şekilde mümkün değildir.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63