Günde 1000 TL kazandıracak balık kaçtı! 'Devletimizin talebi olursa tutar getiririz'

Türkiye'nin ihracata hazırlandığı ve günde 1000 TL gibi bir kazanç kapısı aralayacak olan balon balıkları Adana'da denizin soğumasıyla, daha sıcak olan Kızıldeniz yönüne göç etti. Kentte balıkçılık yapan Hakan Kangal “Devletimizin bu konuda bizden talebi olursa memnuniyetle tutarız. Hem piyasadan balıkları azaltırız hem balıkları yakalamak için elverişli ağlar yaparız" açıklamasında bulundu.

06 Aralık 2019 Cuma 12:26
Günde 1000 TL kazandıracak balık kaçtı! 'Devletimizin talebi olursa tutar getiririz'

Adana'nın Karataş ilçesinde kış mevsimiyle birlikte deniz sıcaklığının düşmesi, balıkçıların kabusu olan balon balıklarının yönünü değiştirdi. Kentte balıkçılık yapan Hakan Kangal, yaz mevsiminde balon balıkları yüzünden sektörünün büyük zarar gördüğünü ancak havaların soğumasıyla bu balıklarda azalma olduğunu kaydetti.

 

 

2003 yılında Süveyş Kanalı’nın açılmasıyla Kızıldeniz’den Akdeniz’e giriş yapan balon balıklarının deniz suyu soğuduğu zaman tekrar Kızıldeniz’in sıcak sularına doğru göç ettiğini dile getiren Kangal, “Balon balıkları ağlarımızı parçalıyordu ve faydalanacağımız balıkları da parçalayarak satışımızı engelliyordu ama şu an sıkıntı yok” dedi.

Balon balığının zehrinin fiyatı 1 milyon euroyu buluyor

Kangal, balon balığından elde edilen toksinle yeni bir ilaç üretimi yapmak isteyen Kanada'nın talep etmesi üzerine ilçedeki tüm balıkçıların seferber olacağını dile getirdi.

 

"DEVLETİMİZİN TALEBİ OLURSA TUTARIZ"

Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli’nin "Balon balığı için Kanada’da kanser ilacı yapımına dair talebi söz konusu. 5 bin tona kadar bir talep var” sözlerini de değerlendiren Kangal, şunları söyledi:

“Devletimizin bu konuda bizden talebi olursa memnuniyetle tutarız. Hem piyasadan balıkları azaltırız hem balıkları yakalamak için elverişli ağlar yaparız. Hem para kazanmış oluruz hem denizleri temizleriz. İlçemizdeki balıkçılar kesinlikle bu işe talip. Çünkü balon balığı alana girince değerli balıklar burayı terk ediyor.”

Balon Balığı, Türkiye'de Akdeniz, Ege, Marmara bölgesinde görülmekle birlikte genellikle yosunlu bölgelerde yaşamaktadır. Halk arasında Balon Balığı olarak anılan bu tür, Kirpi Balığı ismiyle de bilinmektedir. Genellikle deniz diplerinde yaşayan bu tür, etinin zehirli olması ve kendini tehlike altında görmesi halinde şişmesiyle dikkat çekmektedir.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63