Haluk Levent'ten açıklama: Galeyana geldim, özür dilerim

Twitter'dan "Ecem Güçlük" adlı bir hesaptan paylaşılan "tecavüze uğradım" mesajları, hemen hemen herkes tarafından çokça paylaşıldı. Bu paylaşımların yalan olduğu ortaya çıkınca, sanatçı Haluk Levent attığı mesaj için özür diledi.

30 Temmuz 2021 Cuma 16:56
Haluk Levent'ten açıklama: Galeyana geldim, özür dilerim

Sosyal medyada birkaç gün önce "Ecem Güçlük" adını taşıyan bir hesap, sosyal medyada TT olan paylaşımlarında, 3 yıl önce 4 kişi tarafından tecavüze uğradığını ve bu kişilerin herhangi bir ceza almadıkları iddia etmişti.

Böyle bir hassas konuda yapılan paylaşım ise, doğal olarak insanlar tarafından çokça paylaşıldı. "Ecem Güçlük" adlı kişinin sözlerine inanıp destek verenler ünlüler arasında, AHBAP Derneği'nin kurucusu sanatçı Haluk Levent de vardı.

Levent, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Ecem yalnız değilsin" etiketini kullanarak "takibe aldık" demişti.

Altun'dan dezenformasyonda 'Ecem Güçlük' örneği: Paylaşımlar başkasına aitAltun'dan dezenformasyonda "Ecem Güçlük" örneği: Paylaşımlar başkasına ait

ALTUN'DAN "ECEM GÜÇLÜK" AÇIKLAMASI: BÖYLE BİRİ YOK VE BÖYLE BİR OLAY YAŞANMADI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı açıklamada, "Ecem Güçlük" adlı hesabın sahte olduğunu ve "Ecem Güçlük" ismiyle bir kriminal vakanın bulunmadığını belirtti.

Altun yaptığı açıklamada olayın iç yüzünü şu sözlerle anlattı:

"Yapılan paylaşımların başka birine ait olduğunu tespit ettik. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı kayıtlarında bu isimde bir kadına ait herhangi bir davanın olmadığını tespit ettik. Ne bu isimde bir kişi vardı ne de iddia edildiği gibi bir olay yaşanmıştı. Sosyal medyadaki bu yalan terörüyle ilgili soruşturma devam ediyor. Vatandaşlarımızı yalan haberden korumak için gerekenleri yapıyoruz. Amacımız sosyal medyadaki dezenformasyonların her türlü belasını bertaraf etmek."

"Ecem Güçlük" adıyla paylaşım yapan hesabın, 2-3 gün önce Emre D. isimli biri tarafından açıldığı ve sahte olduğu belirtildi.

HALUK LEVENT'TEN ÖZÜR

Gerçeğin ortaya çıkması sonrası Haluk Levent'ten özür paylaşımı geldi.

Levent, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"O kadar çok paylaşıldı ki, o kadar çok etiketlendi ki ben de bu tweeti atmıştım. Bu tweetten sonra her gün Ecem'e ulaşmaya çalıştık. Az önce İletişim Başkanlığı bu olayın sahte olduğunu ortaya çıkardı. Yapılan ahlaksızlıktır. Ben de galeyana geldiğim için sizlerden özür diliyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63