HDP'li Beştaş'ın iftirasına Bakan Koca'dan üslûbunca cevap!

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın Sağlık Bakanlığı verilerinin yalan olduğunu kastederek ölüm raporuyla paylaştığı 'koronadan ölenler kayıtlara ‘doğal ölüm’ olarak geçiriyor' iftirasına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan cevap geldi. Koca 'Rapor doğru, değerlendirme yanlış. Rapor sahibi hastanın ölüm nedeni kayıtlarımıza 'U073 COVİD-19' olarak geçmiş ve kesin raporu da aynı şekilde düzenlenmiş' dedi.

13 Eylül 2020 Pazar 00:19
HDP'li Beştaş'ın iftirasına Bakan Koca'dan üslûbunca cevap!

Bakan Koca, HDP Grup Başkan Vekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın sosyal medyada paylaştığı ölüm raporuna ilişkin, Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

RAPOR SAHİBİ HASTANIN ÖLÜM NEDENİ KAYITLARIMIZA 'U073 COVID-19' OLARAK GEÇMİŞTİR

Bakan Koca, "Bir vekilimiz sosyal medya hesabından bir vatandaşımıza ait ölüm raporunu paylaşmış. Rapor doğru, değerlendirme yanlış. Rapor sahibi hastanın ölüm nedeni kayıtlarımıza 'U073 COVİD-19' olarak geçmiş ve kesin raporu da aynı şekilde düzenlenmiş. Uluslararası sınıflamaya göre ölüm şekli 'enfeksiyon hastalığı (doğal ölüm).' Sayın vekilin paylaştığı ön raporda, ölüm nedeninin hekimin kontrol onayından sonra yazılacağı belirtiliyor" ifadelerini kullandı. Bakan Koca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

SAYIN VEKİL HER HALDE FARK ETMEMİŞ!

"Sayın vekil her halde 'doğal ölüm' ifadesinin teknik bir tabir olduğunu fark etmemiş. Uluslararası sınıflamaya göre her enfeksiyondan ölüm doğal ölüm kabul edilir. Kaza, cinayet vb. doğal olmayan ölümler ayrıca sınıflanmaktadır. Salgınla mücadele hepimizin görevi. Acı bir kayıp üzerine teknik tabirlerin farkında olmadan yorumda bulunmanın mücadeleye de kayıplarımıza da faydası yoktur. Bu tür mücadele enerjimizi tüketecek yorumlardan uzak durmak hepimizin sorumluluğu. Salgınla hep birlikte mücadele edebiliriz. Birbirimizle değil, salgınla mücadele edelim. Bu mücadeleye hassasiyetle destek verin."

HDP'Lİ BEŞTAŞ NE DEMİŞTİ?

Twitter üzerinden paylaşım yapan HDP Grup Başkan Vekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, şu ifadeleri kullanmıştı: 'Siirt’te covid-19 sebebiyle vefat eden ve tanıdığımız bir kişinin ölüm sebebi “doğal ölüm” olarak kaydedilmiş. Sağlık Bakanlığı koronadan ölenleri kayıtlara ‘doğal ölüm’ olarak geçirdiğinden veriler gerceği yansıtmıyor. Hepimizin gerçeği bilmeye hakkı var...!'

HDP Grup Başkan Vekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63