HDP'nin 'kınama' oyunu: PKK'yla bağlantıları yokmuş!

Türkiye, PKK'nın alçakça şehit ettiği 13 vatandaşımızın acısını yaşarken siyasette unutulmayacak günler yaşıyor. Daha önce defalarca kez Türkiye'ye karşı PKK'yı savunan HDP; terör örgütünü yine kınamadı. Gelen tepkiler üzerine Demirtaş 'kınama' açıklaması yaptı ama failin altını çizmedi. Tüm bu gelişmelerin üzerine HDP Eş Başkanı Buldan, "PKK'yla bağlantımız yok" sözleriyle algı yapmaya çalıştı.

20 Şubat 2021 Cumartesi 12:35
HDP'nin 'kınama' oyunu: PKK'yla bağlantıları yokmuş!

Terör örgütü PKK, Gara'da alıkoyduğu 13 vatandaşımızı alçakça şehit etti. Tüm Türkiye acı haberden sonra tek yürek olurken, siyasette de yeni tartışmalar başladı. Saldırıdan sonra taziye açıklaması yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'PKK' demedi; sonraki günlerde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sorumlu olduğunu iddia etti. 

HDP'NİN 'KINAMA' OYUNU

PKK'ya mesafe almaması nedeniyle eleştirilerin odağındaki HDP'den ise açık bir kınama gelmedi. HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 13 vatandaşımızın şehit edilmesini kınadı ama 'PKK şehit etti' diyemedi. HDP de "Demirtaş'la aynı görüşteyiz" açıklaması yaptı. 

Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamada, "PKK'nın elindeki 13 insanımızın katledilmiş olmasını açıkça kınıyorum" ifadelerini kullandı. Demirtaş'ın, saldırının faili olarak PKK'yı vurgulamaması dikkat çekti. HDP'li isimlerden yapılan açıklamalarda da 13 şehit vermemizden devlet sorumlu tutulmuş ve vatandaşlarımızın TSK'nın operasyonu yüzünden şehit olduğu iddia edilmişti. 

"Biz önder Apo'nun heykelini dikeceğiz" sözleri halen hafızalardaki yerini koruyan Selahattin Demirtaş, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın dev posterinin önünde.

PKK'YLA BAĞLANTILARI YOKMUŞ!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Deutsche Welle'de Nevşin Mengü'nün sorularını yanıtladı. Buldan, parti olarak PKK'yla hiçbir bağlantıları olmadığını söyledi. Buldan, "Kınamak konusunda çekingen misiniz?" sorusuna ise öfkelenerek, "Kınamak, kınamamak bu sorunların, insanların hayatını yitirmesinin önüne geçmiyor" yanıtını verdi. 

Mengü'nün programı "Buldan'ı aklama operasyonu" olarak yorumlandı. Hatırlanacağı üzere Buldan, PKK'nın kaçırdığı siviller için "Biraz misafir edilecekler, sonra bırakılacaklar" demişti. 

"PKK'yla bağlantımız yok" diyen Pervin Buldan ve Selahattin Demirtaş, terör örgütünün dağ kadrosuyla beraber.

GERGERLİOĞLU VE KAYA'NIN SKANDAL PAYLAŞIMLARI

PKK'nın saldırısından sonra HDP milletvekilleri Hüda Kaya ile Ömer Faruk Gergerlioğlu da saldırıdan Türkiye'yi sorumlu tutmuş ve adeta TSK'nın operasyonu sonucunda 13 şehit verdiğimizi savunmuştu. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, saldırıdan hemen sonra yaptığı açıklamada Türkiye'yi suçlamıştı. 

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise, PKK'nın alıkoyduğu vatandaşlarımızın istense kurtarılabileceğini ama Türkiye'nin buna yanaşmadığını öne sürecek kadar ileri gitmişti. 

ŞEHİTLERİN 6'SI EVLAT NÖBETİNDEKİ AİLELERİN YAKINI

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen ve cenazeleri Malatya'ya getirilen 13 vatandaştan kimliği tespit edilenlerden 6'sının ailesinin Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbetinde olduğu ortaya çıktı.

Evlat nöbetindeki aileler; terör örgütünden gelen tehditlere rağmen evlatlarını beklemeye devam ediyor.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63